Marianne Liibert • 12 november 2019

Aasta Digitegu 2019 võitjad – lisatud galerii!

Best Interneti konverentsil Tallink Spa & Conference hotellis tunnustati täna aasta parimaid digitegusid.

Aasta Digitegu 2019 võitjad  Foto: Marko Mumm, Meediafoto

Võitjad kuulutati välja viies kategoorias, ent kokku anti välja seitse auhinda, sest nii sotsiaalmeedia reklaami kui ka Google Adwordsi kategoorias oli kaks võitjat. Peaauhind Grand Prix läks sel korral agentuurile ADM Interactive. Kõrge tunnustuse pälvinud airBalticu serverless/automatiseeritud AWS pilve bänneri eest sai ADM Interactive ka online-reklaami kategooria auhinna.

Kokku oli konkursil kümme kategooriat. Kaks kategooriat – Facebooki reklaam/makstud postitus ja Instagrami turundus/mõjuisikute turundus – liideti kokku üheks kategooriaks, mis kannab koondnimetust sotsiaalmeedia reklaam. Auhinda ei antud välja järgmistes kategooriates: e-maili turundus/uudiskirjad, content marketing, veebilehe arendus/kampaanialeht, SEO.

Agentuur ADM Interactive võitis airBalticu serverless/automatiseeritud AWS pilve bänneriga nii Grand Prix' kui ka online-reklaami kategooria auhinna.  Foto: Marko Mumm, Meediafoto

GRAND PRIX / Online-reklaam (v.a. Facebook ja Google):

ADM Interactive, airBalticu serverless/automatiseeritud AWS pilve bänner

Loodi airBaltic piletibroneerimise infosüsteemiga integreeritud AWS pilves serverless arhitektuuri peale ülesehitatud dünaamiliste bännerite süsteem, mis võtab automaatselt sisendinfo airBalticu broneerimise süsteemist ja näitab iga ajahetkel parima hinnaga saadaolevaid pileteid vastavalt etteantud parameetritele (keel, maa jne).

Mobiilsed rakendused/reklaam:

LHV Varahaldus, Eesti ainus pensioniäpp

LHV arendatud pensionirakenduse (lisaks äpi arendusega läbis pensioniveeb põhjaliku uuenduskuuri) eesmärk on pakkuda pensionikogujale mugavat ja usaldusväärset kanalit, mille abil hallata oma pensionisääste.

Sotsiaalmeedia reklaam (2 võitjat):

FCR Media, SPOBO

Eesmärk oli luua Sportlandile toimiv messengeri chatbot SPOBO, mis vähendaks klienditeenindajate koormust sõnumitele vastamisel.

Media House OÜ, Avatud Talude Päev 2019

Kuna Maaeluministeeriumi korraldatud avatud talude päev toimus sel aastal juba viiendat korda, oli vaja kampaaniasse tuua uus ja värske idee, et inimesi üllatada. Eesmärk oli lühikese ajaga kasvatada kampaania jaoks loodud Instagrami profiilile võimalikult suur jälgijaskond ning rääkida linnainimestele läbi huumoriprisma maa elust ja kutsuda osalevatesse taludesse külla. Kuna kukk mõjuisikuna on piisavalt kummaline, siis oli üheks eesmärgiks ka saada võimalikult palju teenitud meediakatvust.

Google'i reklaam/Adwords (2 võitjat):

Telia Eesti, Google Ads Smart bidding

Eesmärk oli tõsta kaubamüügi kasumit läbi otsingumootori, tingimusel, et eelarve kasv ei ole suurem, kui 13%. Kuna eesmärk polnud kasvatada tükimüüki, vaid kasumi maksimeerimine, oli oluline kasvatada eelkõige kallimate seadmete müüki.

ePPC, Synctuition rahvusvaheline äpikampaania Google'i abil

Päris alguses oli soov saada palju odavaid alla laadimisi USA-s, kuid see muutus võimalikult paljude tasuta prooviperioodi alustanud kasutajate püüdmiseks. Kui USA turg oli ennast tõestanud oli järgmine soov rakendada toimivaid lahendusi rahvusvaheliselt.

Integreeritud digikampaania (3 või rohkem kanalit):

LHV Noortepank, LHV Noortepanga rahatarkuse 6-osaline videoseeria „Kuidas mitte olla vaene?“

Selleks, et LHV paistaks finantskirjaoskuse edendajana silma ja haridustöös kaasa rääkida tegime koostöös Karl-Erik Taukariga noortele suunatud YouTube'i sarja, mis annab lihtsalt ja löövalt kiire ülevaate sellest, kuidas olla oma eurode boss.

Vaata pilte ka Best Internetil aset leidnud Inspiratsioonisessioonist, kus Aasta Digitegu 2019 konkursi võitjad esitlesid Eesti digiturunduse parimaid praktikaid:

Aasta Digitegu 2019 konkursi võitjate esitlused. Fotograaf: Marko Mumm / Meediafoto  
Jaga lugu:
BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Marianne Liibert
Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831
Maarit Eerme
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: 51 44 884
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügijuhtTel: +372 5331 5700