Autor: Best Marketing • 25. september 2019

Saaremaa reklaamimine läbi filmide

Saare Arenduskeskus kutsus ellu Saarte Filmifondi, mille eesmärgiks on edendada eelkõige Saaremaal professionaalsete audiovisuaalsete teoste tootmist, tuua Saaremaale investeeringuid ning reklaamida Saaremaad Eestis ja välismaal.

Saarte Filmifond hakkab kaasrahastama Saaremaal ülesvõetavaid filme, telesarju, muusikavideosid, reklaame ja teisi filmiprojekte. Sihtrühmaks on filmitegijad Eestist ja mujalt, muuhulgas kohalikud ja rahvusvahelised filmitudengid ja -ühendused.

Saarte Filmifondi kaasasutajateks on lisaks Saare Arenduskeskusele Mikk Rand Kinobussist, Sõpruse kino fimilevi juht Kristi Porila, MTÜ Visit Saaremaa ja Saaremaa vald.

„Soovime filmitegijatele võttepaikade ja filmi realiseerimiskohana alternatiiviks tuua Saaremaa. Täna on võimalik taotleda sellesuunalist toetust näiteks Ida-Viru Filmifondist, Tartu Filmifondist ja Film Estoniast. Kogu Lääne-Eesti ja saared on sellelt pildilt puudu ning soovime selle tühimiku täita," kommenteeris Saare Arenduskeskuse juhataja Rainer Paenurk.

Paenurk selgitas, et nende plaan on Saaremaa tuntust filmitegijate hulgas oluliselt kasvatada ning läbi audiovisuaalse vaate Saaremaad reklaamida. "Kõik me lugesime Nolani suurejoonelisest filmitegemisest Tallinnas," tõi Paenurk näite filmivõtete kajastamise positiivsest mõjust pealinnale.

"Üks hästi kena ja oluline eripära meie filmifondi juures on ka filmhariduslike projektide teostamise võimalus vastavalt statuudile, seda teistes väikestes paikkondlikes filmifondides pole. Meediakirjaoskus on kohal, me juba surfame sel "lainel" kuidas oskame, ning ressurse on mõistlik juhatada ka visuaalhariduslikul tasandil," lisas Kinobussi eestvedaja ja Saarte Filmifondi kaasasutaja Mikk Rand.

Kristi Porila, Saarte Filmifondi kaasasutaja, Kino „Sõprus“ eestvedaja ja filmileviga tegeleva ettevõtte Must Käsi juhatuse liige lisas, et Saaremaal on palju imelisi võttepaiku ning oleks tore neid kinolinal näha, näiteks nagu filmides "Klassikokkutulek" ja "Ott Tänak - The Movie".

Projektitaotlusi hindab Filmifondi nõukogu, mis koosneb rahastajatest, Filmifondi ellukutsujatest ja sõltumatutest ekspertidest. „Peamiseks toetuse taotlemise tingimuseks on asjaolu, et toetusena välja jagatud summa kulutataks erinevate teenuste tarbimiseks ära koha peal, st. Saaremaal. Selliselt toetame kohalikku majandust ning toetusraha reeglina võimendub," täiendas Paenurk.

Allikas: Saare Arenduskeskus

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700