Autor: Silja Oja • 6. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink: Püsiklient on teadlik ja lojaalne, aga väga nõudlik klient

28. augustil esinesid Best Marketing Clubis ASi Tallink Grupp müügi- ja turundusdirektor Marina Jõgi ja Club One manager Kaidi Krimm. Loe kokkuvõtet klubihommikul räägitust!

Kõigepealt mõned faktid: Tallinkil on 19 laeva, millel on 24 262 voodikohta, 5 hotelli (neist 4 asub Tallinnas, sh Pirita TOP hotell). Uusim hotell asub Riias. 6 riigis on Tallinki palgal 7000 töötajat. Tallinkile kuulub ka taksofirma Tallink Takso, reisifirma Tallink Travel Club ja ilusalong Hera. Tallinki turundustiimi Eestis kuulub üle 20 inimese. Põhilised turud on Soome, Rootsi, Eesti, Läti ja Venemaa. Pooled reisijatest on soomlased.

Tallink Grupp on maailmas reisikaubanduse käibe topis kohe peale Frankfurti ja Charles de Gaulle’i lennujaama 9. kohal. Mida tähendab tax free? Kuna Soome – Ahvenamaa – Rootsi ja Eesti – Ahvenamaa – Rootsi liinil sõitvad laevad läbivad Mariehamina sadamat ja et Ahvenamaa on EL koosseisus maksuvaba territoorium, siis nendel liinidel sõitvatel laevadel toodete ja teenuste müüki ei maksustata. See on üheks põhjuseks, miks näiteks Tallinn – Stockholmi liinil saab Tallink pakkuda soodsamad hindu kui Tallinn – Helsingi laeval.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700