13. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ruutu Kuus loob „kiiksuga“ aksessuaare ja disainib looga mööblit

Ruutu Kuus juht Margus Tammemäe
Sageli jäävad ettevõtetes ning agentuurides head ideed lauale, kuna ei leita piisavalt innukaid koostööpartnereid, kes oleksid nii kaasamõtlejad, idee edasiarendajad kui ka tõelised hands-on ärategijaid.

Disainibüroo Ruutu Kuus on loonud innovatiivseid lahendusi paljudele Eesti ettevõtetele. Põhitegevus on luua praktilisi, väikese „kiiksuga“ ning positiivset tähelepanu pälvivaid tooteid alates aksessuaaridest kuni mööbli, valgustuse ja helilahenduseni. Lähiajal on bürool kavas hakata mööbli disainimise ja tootmise valdkonnas pakkuma omatooteid.

Ruutu Kuus OÜ juhi Margus Tammemäe sõnul eristub originaalselt disainitud toode teistest ning müüb end ise. „Meie põhimõte on müüa mitte seda, mida meil on, vaid seda, mida meie kliendid soovivad. Selles suunas võiksidki kõik ettevõtted mõelda ning anda disainibüroodele rohkem vabadust.“

Ruutu Kuus omalooming

„Kui ettevõte soovib teistest eristuda, siis ei lähe ta ju näiteks messile standardsete laenutusseinte ja vaipadega, vaid püüab mõistliku investeeringuga luua pikaealisema, parema ja silmapaistvama asja,“ kirjeldab büroo nišši Margus Tammemäe.

Sageli jäävad aga ettevõtetes ning agentuurides head ideed lauale, kuna ei leita piisavalt innukaid koostööpartnereid, kes oleksid nii kaasamõtlejad, idee edasiarendajad kui ka tõelised hands-on ärategijaid.

Ruutu Kuue disain ühendab mateeria- ja ideedemaailma. Nahk, vilt, metall, pleks ja vineer on vaid mõned nende käest läbi käinud materjalidest.

Ülemiste City pargialale on valminud esimene lauatennise laud ja Mainori kontorisse uhked industriaalse disainiga pildiraamid. Tammemäe sõnul sünnivad ideed nii jooksvalt oma tiimis kui ka klientidega suheldes. Ülemiste City on koduks ka disainibüroole endale ja nii ei ole mingi ime, et igapäevaselt ärilinnaku laienemist pealt vaadates aina uusi ideid tekib. Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste ASi turundusjuht Georgi Viies märgib, et koostöö Ruutu Kuuega linnaku põnevamaks muutmisel on olnud väga sünergiline, kiire ja viljakas.

Tallinna Bussijaam

Tallinna Bussijaama seinu kaunistavad Ruutu Kuus OÜ disainerite loodud vineerist kohvrid, millele on UV- trüki abil välja toodud bussifirma ajalugu. Mootor Grupi projektijuht Berit Osula sõnul meeldib talle, kui disainibüroo uurib põhjalikult kliendi soovi ja huve ning suudab siis pakkuda mitu head varianti, mille vahel valida. „Viimase Ruutu Kuuega tehtud projekti puhul puudutas nende visioon hinge ning koheselt oli selge, milline on õige idee,“ meenutab ta. „Korra isegi nagu pahandasin iseenda peale, et miks ma ise sellele kohvrimõttele ei tulnud! Mulle meeldib, kui lihtsad asjad on geniaalsed ja vahel on vajalik ka jalgratta uuesti leiutamine.“

EASi e-Estonia showroom

EASi e-Estonia showroomile valmisid hiljuti Eesti Start Up-ide puu, mis liikumisanduri abil hakkab kasvama ning infomaterjalide jaoks erilahendusega redelid.

Reklaamiteenuseid pakkuv IDEA on tellinud Ruutu Kuuelt oma kontorisse eridisainiga mööblit ja klientidele mitmeid erilahendusi. IDEA juhi Timo Hartikaineni sõnul on teostatud lahendused oma kvaliteedi ja uudsuse poolest silmapaistvad ning meeldivad nii meeskonnale kui ka klientidele.

Saare Golf tellis hiljuti uue väljaku radadele märgistuse erilahendused. Saare Golfi tegevjuhile Marko Kaldojale meeldib Ruutu Kuue valmisolek kõikidele ideedele lahendusi otsida ja omalt poolt ka ideid genereerida. „Võimatuid ideid pole, kõike saab! Entusiasm ja lahenduste otsimine on suur väärtus,“ lisab ta.

Tootearendus ehk värsked mõtted Eesti turul

„Meil on praegu peas päris mitu kohviku, riidepoe ja pagariäri vaateakna mõtet! Usun, et need on asjad, mis üsna pea meie portfooliole lisanduvad,“ ütleb Tammemäe.

Lisaks on bürool plaanis hakata looma omatooteid, et pakkuda kohaliku mööblituru valiku kõrval huvitavama disainiga laudu, nagisid ja valgusteid.

„Tootearenduses kasutame nii erinevate ajastute stiile kui ka väga modernset ja minimalistlikku lähenemist. Kõige olulisem on mööbli puhul arvestada lisaks esteetilisele poolele siiski sellega, et see on loodud inimesele ja peab teda teenima selle juures, mida talle teha meeldib - olgu selleks siis puhkamine, õppimine, töötamine või meelelahutus. Kui kampaania erilahenduste puhul tuleb eelkõige mõelda äriliselt ning meelelahutuslikult, siis püsilahenduste puhul funktsionaalselt. Ja kõigele, mida me teeme kas ise või oma koostööpartneritega, anname loomulikult ka garantii,“ kinnitab Tammemäe.

Lase endast kunstnik välja!

Lisaks sellele, et Ruutu Kuue aktiivsele meeskonnale meeldib „kastist välja“ mõelda, innustavad nad selleks ka teisi. Hiljuti sai loodud põnev projekt-töötuba „Lase endast kunstnik välja“, mis kutsub kõiki huvilisi Ruutu Kuue Ülemiste Citys asuvasse kontorisse kunsti tegema. Tulla võib nii üksi, töökaaslaste, pere või sõpradega ning kohapeal saab kohe südamest värvidega möllata!

Büroo poolt on suur lõuend, juhendaja, värvid ja erinevad võimalused/värvimistehnikad nagu värvipommid, rullid, pintslid jne. Mälestuseks saavad kunstihäppeningil osalejad väikese pildigalerii, 2-3 minuti pikkuse video ja muidugi oma tehtud pildi.

Loe lähemalt: www.facebook.com/R6galerii 

Ruutu Kuus on loodud pakkuma terviklahendusena mööbli ja disainesemete tootearendust, tootmist ja olema toeks ka müügis. Sise- ja välisarhitektuuriteenust pakutakse alates kavandist kuni valmislahenduseni.

Ruutu Kuus OÜ  

Sepise 10Ülemiste City, Tallinntel. +372 505 3300e-post: [email protected]

www.ruutu6.ee

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700