Autor: Best Marketing • 16. august 2023

Ettevõtete kogemused: kuidas väliseksperdi abil uutele turgudele murda?

Alates augusti teisest poolest on EASi ja KredExi ühendasutuse abil võimalik kaasata jälle rahvusvahelisi eksperte, kes aitavad eksportturgudel kiiremini edu saavutada. Oma kogemusi jagavad ettevõtted, kes on välisekspertide abi kasutanud.
Yanu baarirobotite asutaja Alan Adojaani sõnul aitas nende näitel välisekspert kohapealse esindajana ka suhteid üleval hoida. „Mul ei ole aega ega raha, et käia seal iga kuu teed joomas ja sotsialiseerumas."
Foto: Hando Sinisalu

„Meie kaasatud eksperdist oli suur kasu, kuna tegu oli kohalikku turgu tundva, kohalikku keelt kõneleva ja varem eksporti teinud inimesega, kellel oli suur töövõime ja huvi meiega projektis osaleda. Esialgsest pikemast nimekirjast sõelusime välja pea sada potentsiaalset B2B partnerit, kellega sai ka esmane kontakt LinkedIni, telefoni või meili kaudu tehtud,“ sõnas toidulisandite ja vitamiinide tootja NorVita kaasasutaja Sander Murumets, kes kaasas väliseksperdi turule sisenemise strateegia, turu-uuringute ning kontaktide loomiseks. Järeltegevused nende kontaktidega jätkuvad tänase päevani.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700