Autor: Kristel Sooaru • 13. detsember 2022

Neli peamist turundustrendi kaubanduse aastasündmuselt MAPIC

Eelmisel nädalal toimus Euroopa kaubanduse üks olulisemaid aastasündmuseid, kaubanduskinnisvara fookusüritus MAPIC konverents, kus oli muu hulgas suur tähelepanu suunatud turundusele. Millised on põhilised leiud ja trendid kaubandusturunduses, jagab konverentsil kohal käinud Viru Keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Kristel Sooaru.
Viru Keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Kristel Sooaru.
Foto: Krõõt Tarkmeel

Ilmselt ei üllata ma ühtegi Best Marketingi lugejat sellega, et tänapäeva tarbija ei osta toodet, vaid emotsiooni. Mõtestatuse ja emotsionaalse kogemuse pakkumine külastajale on klassikalise kaubanduse (brick & mortal) ainus ellujäämise taktika, mille tähtsus mitmikkriiside ajajärgul on veelgi olulisem. Olukorras, kus meie igapäevaseid õigusi oluliselt piirati, mõistsime kõik inimliku sotsiaalse tasakaalustatud suhtlemise ja positiivsete emotsioonide tähtsust. Mitmetes konverentsi ettekannetes rõhutati COVID-kriisi kui kiirendit, mis forsseerib mitmeidki pikalt õhus olnud trende, eelkõige tervikliku jätkusuutlikkusega seotut. Tuleb märkida, et konverentsil sõjategevust eraldi välja ei toodud, pigem jäid kõlama sõjast tingitud energiakriisi forsseeriv mõju jätkusuutlikkuse teemade osas ja sõjaga läbipõimunud teemad.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700