Autor: Best Marketing • 18. jaanuar 2022

Postiteenus muutub paindlikumaks ja inimestele kättesaadavamaks

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt allkirjastas universaalset postiteenust (UPT) ja postivõrku reguleeriva määruse, millega kaasajastatakse kehtivaid nõudeid, et tagada postiteenuse järjepidev üleriigiline kättesaadavus.
Omniva. Eesti Post. Tallinn (EST). Foto: Andras Kralla, Äripäev/Scanpix Baltics
Foto: Andras Kralla

„Inimeste elukvaliteet peab olema tagatud igas Eestimaa nurgas ja postiteenuse kättesaadavus on kindlasti selle oluline osa. Samas ei ole täna enam nii oluline postkontorite füüsiline asukoht, vaid see, et postiteenus kui selline oleks inimesele kättesaadav ja mugav kasutada – olgu see postkontori, pakiautomaadi või kulleri vahendusel. Kui 10 aastat tagasi saadeti kaks miljonit pakki aastas, siis täna on see number juba üle 25 miljoni ja inimesed eelistavad üha enam 24/7 toimivaid pakiautomaate postkontorisse mineku asemel,“ selgitas minister Andres Sutt muudatuste tagamaid. „Postiteenus peab ja jääb kõigile inimestele senisest veelgi paremini kättesaadavaks, kuid Eesti Post saab uute nõuete raames paindlikumalt valida, kus ja milliste kanalite vahendusel ta inimesele kõige paremini postiteenust pakub,“ lisas Sutt.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700