Autorid: Laura Reiter, Hando Sinisalu • 19. november 2021

Glen Pilvre: PC sülearvutite maailm on läinud Apple’i tõttu üsna nukraks

Muusik ning tehnoloogiaekspert ja –ajakirjanik Glen Pilvre rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammi saates muu hulgas suurimatest läbimurretest tehnoloogiavaldkonnas ja sellest, et jõuluvanal on sel aastal tarneraskused ning paljud kingitused ei pruugi õigeks ajaks kohale jõuda.
Muusik ning tehnoloogiaekspert -ja ajakirjanik Glen Pilvre

Pilvre sõnul on viimaseks suurimaks tarbetehnoloogia läbimurdeks Samsungi volditavad ekraanid, mis on oluliselt tulevikku defineerimas. Mis aga puudutab ihaldusväärsemaid tehnikavidinaid, siis Pilvre hinnangul on nõutumad tooted mängukonsoolid, sh Sony Playstation 5, ja X-boxid (Microsoft X-box X) ning ka lennusimulaatorid (Microsoft X-box S), kuid neid tellides tuleks arvestada, et kui on soov need jõuludeks kätte saada, siis ei pruugi need kuuse alla õigeks ajaks kohale jõuda.

„Tehnikavidinate nõudlus oleneb ikkagi sellest, kuhu vaadata – inimestel on väga erinevad huvid,“ nentis Pilvre ja lisas, et eraldi kategooria on näiteks erinevad tasakaaluliikurid – nende seas on praegu toimumas plahvatuslik areng. „Mina vaatan väga teraselt, mis tasakaaluliikurite arengus toimub ja samas on inimesi, kes need täitsa külmaks jätavad ja vaatavad, mis tsirkuseratastega inimesed sõidavad. Loodan väga, et seadused nende kasutamisele piiranguid ette ei sea – need on väga ägedad kergliikurid,“ sõnas ta.

Mis aga puudutab sülearvutite läbimurdeid, siis Pilvre sõnul on selles valdkonnas olnud lood üsna igavad. „Pea terve aasta on ilma teinud Apple’i uus MacBook ja siinkohal on märksõnaks üks kindel protsessor,“ nentis Pilvre ja lisas, et kui „vanasti“ olid Apple’i arvutid tunduvalt kallimad, programmid jooksid 15 aastat Inteli protsessoril, kuid sisuline pool erines seejuures marginaalselt PC-dega, vaieldi vaid disaini operatsioonisüsteemide üle, kus olid moodustunud kaks leeri, siis nüüdseks on Apple Inteliga koostöö sellisel kujul ära lõpetanud ja arendanud enda protsessori, mis on teistsuguse arhitektuuriga. „Selle võimekus on aga pehmelt öeldes uskumatust klassist – see ei lähe kuumaks, teeb omi asju ülikiiresti ja hinnavahe ei ole seejuures PC-dega võrreldes üldse suur. PC-de maailm on seetõttu läinud üsna nukraks,“ sõnas ta.

Glen Pilvre esineb turunduskonverentsil Password ettekandega teemal: „Tehnoloogia aastal 2030: millised nutiseadmed meid ümbritsevad ja mida nendega teha saab?“

Password toimub 23.-24. märtsil 2022 Kultuurikatlas. Vaata konverentsi infot ja programmi SIIT ja osta soodushinnaga pilet juba täna SIIT.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700