Autorid: Marianne Liibert, Best Marketing • 21. jaanuar 2021

Selgusid Eesti TOP tööandjad

Võitjateks on tõusnud ettevõtted, keda aasta tagasi esikolmikus ei olnud, kommenteeris CV-Online'i teenindus- ja turundusjuht Maris Viires.

CV-Online Estonia OÜ avalikustas TOP tööandja uuringu tulemused.

19.11.2020-11.01.2021 viis CV-Online Estonia läbi traditsioonilise TOP tööandja uuringu, millega selgitati välja kõige atraktiivsemad tööandjad Eestis. Vastajad said märkida, milline ettevõte on nende arvates nii üldarvestuses kui ka erinevates ärisektorites kõige ihaldusväärsem tööandja ja tuua välja, mis on nende jaoks tööandja valikul kõige olulisemad kriteeriumid. Kokku osales uuringus sel aastal 3222 erinevatest eagruppidest ja tegevusvaldkondadest inimest üle Eesti.

Kõige atraktiivsemaks tööandjaks valiti ülekaalukalt SEB Pank

SEB Panga personalijuht Margit Pugal selgitas põhjusi: „SEBs usume, et töötajad on kõige keskmes, mida teeme. Hoolime oma töötajate ambitsioonidest ja toetame igakülgselt nende arengut. Meile on oluline, et meie töötajate väärtuspakkumine oleks atraktiivne, mitmekülgne ja konkurentsvõimeline. Töö peab igapäevaselt olema inspireeriv, väljakutseid pakkuv, aga samas hooliv ning turvaline."

Ta lisas, et SEB eesmärgiks on olla parimate tööandjate hulgas ja selle nimel tehakse iga päev tööd. "Meil on siiralt hea meel saadud tunnustuse üle, mis näitab, et meie töö kannab vilja ja see on nähtav tööturul ka laiemalt. Suur tänu kõigile, kes meile tunnustust jagasid ja kes töötavad selle nimel, et SEB tööandjana parim oleks," lausus Pugal.

Olulised kriteeriumid tööandja valikul

“Lõppenud eriline aasta on toonud TOP tööandjate edetabelisse senisest enam liikumisi. Üldarvestuse võitjateks on tõusnud ettevõtted, keda 2020. aasta jaanuaris esikolmikus ei olnud: SEB Pank, COOP Eesti ja Swedbank," kirjeldas CV-Online’i teenindus- ja turundusjuht Maris Viires. “Vaadates kriteeriume, mis on inimestele tööandja valikul tähtsad, siis siin on esimesed kolm püsinud muutumatuna. Huvitav on see, et kui eelmisel aastal olid tööandja poolt pakutud arenguvõimalused olulisel neljandal kohal, siis nüüd on selle kriteeriumi positsioon langenud ning senisest tähtsamaks on saanud töötajate võrdne ja aus kohtlemine ning töötajate tervise eest hoolitsemine.”

Kõige olulisemate kriteeriumitena TOP tööandja valikul tõid vastajad 19 valikukriteeriumi hulgast välja: (1) motiveeriv palk ja lisahüved, (2) hea sisekliima ja toredad kolleegid, (3) paindlik töökorraldus, (4) töötajate võrdne ja aus kohtlemine, (5) tulemuste märkamine ja tunnustamine, (6) töötajate tervise eest hoolitsemine ning (7) arenguvõimaluste pakkumine.

Kokku mainiti kõige ihaldusväärsema tööandjana 872 erinevat organisatsiooni või ettevõtet, neist soovituimateks osutusid:

Kategooria
TOP tööandjad jaanuaris 2021
TOP tööandjad jaanuaris 2020
TOP tööandja (top-of-mind)SEB Pank ASElisa Eesti AS
Finantsvaldkonna võitjaLHV Pank ASSwedbank AS
Kaubanduse valdkonna võitjaCoop EestiCoop Eesti
IT ja telekommunikatsiooni valdkonna võitjaTelia Eesti ASElisa Eesti AS
Tootmise valdkonna võitjaABB ASEesti Energia AS
Teeninduse valdkonna võitjaMy Fitness ASG4S Eesti AS
Logistika valdkonna võitjaLux Express Estonia ASTallink Grupp AS
Jaga lugu
Bestmarketing.ee toetajad:
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügijuhtTel: +372 5331 5700