Autor: Best Marketing • 2. oktoober 2019

Forum Cinemas omandas Läti ja Leedu kinoüksused

Forum Cinemas OÜ omandas Läti ja Leedu Forum Cinemas kinoüksused, kogu Baltikumi tegevust juhitakse edaspidi Tallinnast.

Soome Finnkino gruppi kuuluv kinoperaator Forum Cinemas OÜ viis lõpuni liitumise Leedu ettevõttega Forum Cinemas UAB ja Läti ettevõtega Forum Cinemas SIA ning jätkab tegevust juriidiliselt ühe ettevõttena, mida juhitakse Tallinnast.

„Ettevõtte üheks regiooniks liitmine tähendab, et grupi tasemel käsitletakse Eesti, Läti ja Leedu ärisid ühe tervikuna ning ka kinode tulemusi hakatakse hindama konsolideeritult,“ selgitas Forum Cinemas Baltikumi tegevjuht Kristjan Kongo. „Kuna kõige rohkem juhtimiskompetentsi on koondund Eestisse, siis oli ka loogiline, et Baltikumi tervikliku turu juhtimine usaldati just Eesti juhtkonnale.“

Kongo selgitas, et turgude liitmine on juba äriliselt otstarbekas, kuna see võimaldab Eesti juhtkonnal hakata ellu viima oma visiooni kogu Baltikumi turu ulatuses ning teiseks saavutatakse kokkuhoidu mitmetelt tegevuskuludelt. „Väldime dubleerivaid tegevusi ning ka näiteks turunduskampaaniate puhul tagab mahukasv märkimisväärse kokkuhoiu,“ lisas Kongo ning märkis, et Baltikumi kinopubliku eelistused on üldjuhul küllaltki kattuvad.

„Tegelikult on ülebaltiline juhtimine käinud meil juba möödunud aasta lõpust, aga nüüd siis jõudsime ettevõtete ühendamisega ka juriidiliselt ühele poole,“ lausus Forum Cinemas Baltikumi tegevjuht Kristjan Kongo.

Forum Cinemas AS kuulub Soome kinooperaatori Finnkino Gruppi, mis omakorda kuulub Odeon Groupi koosseisu, mille omanikuks on USA kinokett AMC. AMC on USA suurim kinokett, mille aktsiad on NY aktsiabörsil noteeritud. Finnkino Grupp tegeleb kinode opereerimisega Soomes Finnkino nime all ja Eestis, Lätis ning Leedus Forum Cinemas kaubamärgi alt. Lisaks kinode opereerimisele tegeleb Finnkino filmide levitamisega Soomes ja Baltikumis.

Eestis opereerib Forum Cinemas AS kolme kino: Coca-Cola Plaza Tallinnas, Ekraan Tartus ja Centrum Viljandis. Lisaks on üks kino Lätis ja viis kino Leedus.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700