Jaga lugu:

EASi turismiarenduskeskuses asus tööle Soome turu kommunikatsioonijuht

EASi turismiarenduskeskuses asus Soome turu kommunikatsioonijuhina tööle Timo Raussi, kes tegeleb Eesti kui turismisihtkoha kuvandiga Soome meedias.

Timo Raussi  Foto: Kristin Kalnapenk

Timo Raussi on soomlane, kes on elanud Eestis juba 15 aastat ning kel on ligi 20 aastat kogemusi mõlemalt poolt Soome lahte meediatöös, turunduses ja rahvusvahelises suhtekorralduses. Lisaks on Raussi aktiivselt osalenud kahe riigi vahel ettevõtlust edendava Soome-Eesti kaubanduskoja FECC juhatuse töös.

„Usun, et Eestis mõistetakse hästi kõigilt osapooltelt nõutavaid pingutusi, sest reisimisvõimalusi on rohkem kui kunagi varem ajaloos ning ka soomlasi ahvatlevad odavlennud eksootilistesse paikadesse. Alahindamata noortele tähtsaid sotsiaalmeedia kanaleid, mõjutab paljusid Soome tarbijaid jätkuvalt see, mida ja kuidas Eestist trükimeedias kirjutatakse ning teles ja raadios räägitakse,“ kommenteeris Raussi ees ootavaid väljakutseid.

„Eesti väärtuste tutvustamine soomlastele ei jää ühe mehe õlgadele,“ kinnitas turismiarenduskeskuse direktor Margus Sameli. „Kommunikatsiooni toetab kogu turismiarenduskeskuse töö Soome suunal. Viimase aja tegevustest näiteks Soome turismituru B2B suhete juhi Malle Kolnese tööleasumine; ümarlaud, kus ettevõtted ja erialaliidud töötavad pikaajalises koostöös välja soomlaste külastusi soodustavaid lahendusi tootearenduses; või äsja käivitunud meediakampaania, kus tuntud Soome koomik Antto Terras teeb videotega tiiru peale kogu Eestile,“ selgitas Sameli.

Turismiarenduskeskuse direktori sõnul sai otsustavaks, et Eestile olulise turismituru kommunikatsioonijuht tunnetab hästi Soome avalikus diskussioonis valitsevaid teemasid ja meelsust. „Nii nagu Roomat ei ehitatud ühe päevaga, vaid laoti kivi kivi kõrvale, innustab ka aktiivne igapäevane infovahetus soomlasi järjepidevalt tegema korduvkülastusi, mis on Soome kui lähituru puhul peamise tähtsusega turisminumbrite hoidmisel,“ ütles Sameli.

Raussi töötab EASi Tallinna kontoris, kuid külastab regulaarselt Helsingit ning teisi turismiarenduskeskuse tegevustes olulisi Soome linnu.

Jaga lugu:
BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Marianne Liibert
Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831marianne@bestmarketing.ee
Kristi Remmik
Kristi RemmikBestmarketing.ee ürituste projektijuhtTel: +372 5683 6988kristi@bestmarketing.ee
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561hando@best-marketing.com
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügiijuhtTel: +372 5331 5700catlin.puhkan@aripaev.ee