9. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reisikirjad Soomest 14: Kui laenurattad talvepuhkusele lähevad

Oli ilus sügisene hommik. Samal ajal, kui Helsingi transpordiameti HSL töömehed linnarataste parkimisjaama lahti monteerisid ja veoauto kasti laadisid, oli rattajaama kõrvale lehvima sätitud surfilipp kirjaga DriveNow. Rattajaamast mööduvaid inimesi tülitasid kaks tagasihoidlikku naisterahvast ja jagasid tasuta sõiduminutite kuponge. Sest talvel, kui linnarattad puhkavad, on mõnus autoga sõita.

DriveNow on üks mitmest linnatranspordi uuendusest, mida Helsingis näha ja kuulda on.  DriveNow arendajatest ja finantseerijatest ei tahagi palju juttu teha. Küll aga teenusest endast. Autorendi teenust teame me ju ikka. Ja ilmselt olete kuulnud ka uuest mobility as a service kontseptsioonist. Seda viimast on Helsingi linn koos Whim nimelise start-upiga testinud juba mõnda aega. Whim pakub ühe kuutasu eest paketina nii ühistranspordi kui linnarataste  kasutamist ning lisaks teatud mahu ulatuses takso ja rendiauto kasutamist.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700