Autor: Silja Oja • 16. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meediaagentuur soovitab: mõtle ostunimekiri hoolega läbi

Nauditavaid õhtusööke saab ka üllatavatest roogadest, aga menüü tuleb kindlasti varem läbi mõelda, toob meediaagentuuri OMD Eesti klienditeeninduse direktor Raili Pütsepp paralleeli meediaostudega.

Ühel pika tööpäeva õhtul kiirustasin toidupoest läbi ning loopisin automaatselt asju korvi. Koju jõudnud, nentisin nukralt, et vaatamata kotitäiele kaubale oli kolmest olulisest asjast vähemalt kaks ikkagi ostmata jäänud. Tormaka tegutsemise tulemusena sain küll palju toredat ja maitsvat kraami, kuid põhikomponendid jäid välja ning kokkuvõttes eesmärk täitmata.

Võrdleva paralleeli saab tõmmata tööga. Meediaostude tegemine on samasugune virtuaalse ostukäruga poodlemine, valikute tegemine ja laitmatu kauba väljavalimine. Võimalusi on palju, pakendid on kirjud ja ahvatlevad – ning kallid. Selleks, et teha õigeid, mõistlikke ja eesmärgipäraseid oste, on tarvis strateegiat ehk shopping list’i. Läbimõeldud nimekirjaga ostma minnes on tulemuslik käitumine garanteeritud; tihti saab plaan ületatud lisaks korvi pugenud maiustuste, sooduspakkumises olevate lemmikute või täiesti uute toodete katsetamise näol. Resultaat on igal juhul see, mida planeerisime, mitte valimatust ahmimisest saadud kõhuvalu.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700