Autor: Silja Oja • 7. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti meditsiinisektoris turunduse tähtsus kasvab

"Tänast olukorda meditsiinisektoris võib võrrelda 5-7 aasta taguse olukorraga kõrghariduse maastikul, kus nii avalik-õigusikud ülikoolid ja erakõrgkoolid hakkasid tõsisemalt turunduse, sh rahvusvahelise turunduse peale mõtlema," räägib Ida-Tallinna Keskhaigla turundus- ja kommunikatsiooniüksuse juht Inge Suder. Loe intervjuud!

Milleks on meditsiinisektoris turundust üldse vaja? Ravimite reklaamimisest võib aru saada, aga miks peaksid haiglad turundusega tegelema?

Tänasel päeval on konkurents haiglate vahel päris tugev, eriti Põhja-Eestis, ning patsiendil on võimalus valida, kus ta erinevaid protseduure teha soovib. Üha enam peavad haiglad ja teised meditsiiniasutused mõtlema erinevate tasuliste teenuste pakkumise peale, sest riiklik rahastus ei kata kõikide protseduuride teostamist. See olukord sunnibki haiglaid järjest rohkem turunduse ja teeninduskvaliteedi peale mõtlema. On vaja positiivselt silma paista ja eristuda, et tasulisi teenuseid edukalt pakkuda. Tänast olukorda meditsiinisektoris võib võrrelda 5-7 aasta taguse olukorraga kõrghariduse maastikul, kus nii avalik-õigusikud ülikoolid ja erakõrgkoolid hakkasid tõsisemalt turunduse, sh rahvusvahelise turunduse peale mõtlema.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700