1. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reklaamiarvustus: kes kardab raadioreklaami?

"Olen valmis kihla vedama, et kui te praegu raadio sisse lülitate, tabab teid esimesel reklaamipausil kaht tüüpi sõnumite rahe: rabedalt vormistatud teadaanded, mis toovad teieni “kuumad”, “eksklusiivsed” või “unikaalsed” pakkumised, ning – minus iseäranis õudu tekitavad – kehvad ja piinlikud raadioteatrivariatsioonid lendavatest sohvadest või muust sellisest. On vähe inimesi, keda need ei kohuta," kirjutab Tanki copywriter Laura Noodapera.

Paraku kaldub samasse kategooriasse ka enamik Kuldmuna shortlist’i pääsenud töid. Suuresti on see nii seetõttu, et tõenäoliselt ei kuula keegi loovmeeskonnas raadiot, vähemalt mitte kodumaiseid kommertsjaamu, ega oska hinnata seal valitsevat üldist taset.

Loomulikult on ka erandeid, näiteks möödunud aastal kullaga pärjatud reklaamklipp RMK-le, autoriks IDEA. Selles loodud analoogia oli lihtne, kuid lööv ja üllatav. Ja üllatada on kõneleja (või helitekitaja) näo varjule jäämise tõttu raadios üpris lihtne.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700