9. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Magistrikraad kinnitab inimese erialast kompetentsust

Estonian Business Schooli turunduse õppetooli juhataja professor Katri Keremi sõnul on üha enam inimesi majanduslanguse varjus hakanud mõtlema enda teadmiste täiendamisele ning haridustee jätkamisele. Ajad, mil tööturg õitses ning karjääri tegemisel ei olnud otsest seost omandatud haridusega, on möödas. Üha olulisem on, et praktikas saadud kogemusi toetaksid ka süsteemsed teadmised.

Vaid bakalaureuseharidusest tööalaselt edasi pürgivale inimesele ei piisa, arvab Kerem. „Kui bakalaureusetasemel õpitakse erialast valdkonda tundma ning lähenetakse valdkonnale laiemalt, siis magistriõpe on sihipärane ja fokusseeritud teadmiste omandamise viis, mille diplom kinnitab inimese erialast kompetentsust. Kvaliteetne magistrikraad annab tööalase enesekindluse nii inimesele endale kui ka teatud garantii tema tööandjale,“ selgitas Kerem.

Magistrikraadi olemasolust CV-l on olulisem siiski õpingute sisu, saadavad teadmised ja kontaktid. Katri Kerem usub, et kaasõpilaste ja õppejõudude omavaheline kogemuste vahetamine on magistriõpingute üheks olulisimaks osaks. „EBSis töötades olen aru saanud, et see koostöövõrgustik, mille tudeng ülikooliõpingute ajal saab, saadab teda tema professionaalses elus veel kaua. Kuna EBSi magistriõpe on korraldatud õhtu- ja kaugõppena, on koolis palju magistrante, kes on tulnud tagasi kooli pärast pikka pausi. See tähendab, et inimeste taustad ja kogemused on väga erinevad. EBSi magistrandid on suures osas juba keskastmejuhid ning spetsialistid, kes õpingute käigus õpivad palju ka üksteiselt,“ rääkis Kerem.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700