13. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Valge Cooler jõuab Jaapani turule

Alkoholitootja Liviko on jõudnud lõpusirgele läbirääkimistel Jaapani suurima alkoholi hulgimüüjaga. Lepingu sõlmimisel hakatakse Jaapanisse eksportima Liviko Aasia ekspordi ajaloo suurimaid koguseid Viru Valge Cooleri kaubamärgiga jooke.

Liviko on Jaapanisse eksportimise projektiga tegelenud viis aastat ja investeerinud sellesse miljon eurot. Viimased pool aastat on Liviko pidanud läbirääkimisi Jaapani suurima hulgimüügifirmaga, mille käive ületab Liviko oma 40 korda. Lepingu sõlmimine tähendab Livikole esimest arvestatavalt suurt ekspordikogust Aasia turule. Täpseid koguste mahte enne lepingu sõlmimist Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi siiski avaldama ei nõustu. Küll aga annab ta edasi kogemusi, mida läbirääkimiste pidamine Aasia kultuuris on andnud. Ta toob näite, kuidas Jaapani suurkorporatsioon pani kaheks tunniks läbirääkimiste laua taha 10 inimest, et arutada ühte päevakorrapunkti: Liviko toote pakendi ja etiketi sobivust. „Süvenemine kõigesse, kuni pisidetailideni ja budistlikus rahus selleks kuluva aja kulgemise jälgimine on meile õpetanud mitte ootama kiireid tulemusi Aasiasse panustamisel,” räägib Kalvi.

Pikemat intervjuud Janek Kalviga Liviko töö korraldamisest Jaapani ja Leedu eksporditurgudel ning nende kahe turu ekspordi arendusjuhtide töö erinevustest saab kuulata 19. aprillil toimuval Äripäeva seminaril „Kuidas leida raha tööstuse arendamiseks”. Registreerida saab seminarile siin.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700