Autor: Norbert Kaareste • 20. märts 2020

Õige hetk kasutada otseposti

Otsepost koos e-poe ja eduka klienditeenindusega pakub kriisikindlaid lahendusi. Kestev koroonakriis on selgelt mõjutanud nii tööjõuturgu kui ka tarbijaid. Tööandjad ja inimesed, kellel on võimalus kaugtöövormi rakendada, on kriisis rohkem kaitstud.

Ülejäänud otsivad täna aga lahendusi, kuidas oma teenust ja tööpäeva kontaktivabamalt üles ehitada. Loetud päevadega on tekkinud kaubandusvaldkonnas mulje, et ainsana saavad selles kriisis ellu jääda WC-paberi müüjad.

Ent klientide vajadused ei ole muutunud

Muutunud on teenindusvorm. Eesti tarbijad tahavad jätkuvalt teada, kus on soodsaimad toidukaubad või milliseid uusi tooteid on algav kevadhooaeg müügile toomas. Klientide ostuvajadused elavad edasi.

Erinevalt varasemast ei ole tarbijal lihtsalt indu oma ostuotsusega kohe poodi minna – küll aga ei ole muutunud e-poodlemise huvi. Selle tõestuseks on viimaste päevade uudised tellimuste hüppelisest kasvust Eesti toidupoodide e-kauplustes.

Ettevõtjad, kes otsivad kliente, ei peaks kriisiolukorras loobuma kliendikommunikatsioonist, vaid säilitama seda, suunates kliendid oma e-kanalitesse.

Otsepost jõuab igasse koju

E-kanalite turundamisel on loogiline alguspunkt e-turunduskanalid, olgu selleks Facebooki reklaamid, Delfi bännerid vms. Konkurents tähelepanule neis kanalites on kasvuteel ja nii on otsepost heaks täienduseks. Otsepost saab siin olla soodsaks toeks, mis kliendi kodusesse postkasti jõudes aitab veel kord esile tuua teie toodet või teenust.

Varasemast veelgi olulisem on seejuures jälgida, et teie e-poodi toetaks tugev klienditeenindus. Eksisteerib palju kliendigruppe, kes veebiostlemisega hätta jäävad ning teie klienditeenindusest abi otsvad, et koos üks edukas e-ost vormistada.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700