4. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Delfi avaldas HTML5-formaadis lahenduste valmistamiseks mõeldud soovitustekogu

Disainerite elu lihtsustamiseks on Delfi välja töötanud oma soovitustekogu, mille abil on võimalik disainida HTML5 faile, mis vastavad uudisteportaalide tehnilistele nõuetele.

1996. aastast veebidisainerite üheks lemmikformaadiks olev Adobe Flash on oma positsiooni tasapisi kaotamas, sest peale Safari on Flashi objektide automaatsest esitamisest järgmise versiooniuuendusega loobumas ka ligi 60 protsenti maailma veebibrauserite turust hoidev Google Chrome (Eesti Delfis Chrome’i osakaal augusti seisuga 39%). Seetõttu on Eesti veebidisainerite huvi alternatiivsete formaatide, eelkõige HTML5 vastu viimasel ajal plahvatuslikult kasvanud.

Ekspress Meedia IT-juhi Mait Tafenau sõnul on eelkõige tähtis jälgida nii mahupiiranguid kui ka efektide mõistlikku kasutust. HTML5 vale kasutamine tingib tegelikkuses selle tagajärje, mille vastu brauserid paljuski Flashi blokeerimisega võidelda soovivad: kasutaja brauseri töö kergendamise asemel võib valesti koostatud HTML5 fail röövida arvutiressurssi hoopis rohkem. „Seetõttu annamegi oma klientidele ja koostööpartneritele suuniseid, mille abil luua meie portaalides toimivaid lahendusi,” lisas Tafenau.

Ekspress Meedia reklaamidirektor Rivo Põldoja kinnitas, et Delfi ootab kõiki klientide HTML5 reklaame ning aitab vajadusel neid Delfi portaalide jaoks sobivaks sättida. „Kliendil oleks mõistlik võtta meiega ühendust juba enne kujunduse loomist, et vältida hilisemaid vigade parandusi. Eks see ole üks uus ühine tee, millel me täna seisame. Kindlasti ei ole soovitustekogu veel lõplik ning see täieneb koostöös klientidega pidevalt,” täpsustas Põldoja.

Kõik lisaküsimused on oodatud aadressile [email protected] 

Delfi soovitused leiab aadressilt www.delfi.ee/html5 

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700