7. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Marko Matvere: teeksin kõik ostud kaupluses, kus mängib minu lemmikmuusika!

Emadepäeva nädalal mängib umbes 300 kaubanduskohas üle Eesti laulja, näitleja ja rännumees Marko Matvere valitud taustamuusika, millega ta annab soojad soovid edasi kõigile emadele ja vanaemadele. "Olles muusika suhtes ülitundlik, sooritaksin heal meelel kõik oma ostud alati selles poes, kus minu lemmikuid mängitakse," rääkis Marko Matvere.

Kui palju te ise kaubanduskeskustes mängivat muusikat tähele panete?

Aplaus neile, kes seda tähele ei pane! Olles muusika suhtes ülitundlik, sooritaksin heal meelel kõik oma ostud alati selles poes, kus minu lemmikuid mängitakse.

Kuidas suhtusite kutsesse ise muusikavalik teha?

Väga positiivselt. Umbes neli aastat tagasi kuulsin kord Selveris, et kõlaritest tuleb tavapärase „liftimuusika“ asemel minu maitsega ühtiv meloodia, mis laiemale publikule erilist pinget ei peaks pakkuma. Tardusin kuulama ja sain aru, et selle valiku taga on keegi muu, mitte turunduslik inimene. Seega andsin suurima heameelega nõusoleku olla emadepäevanädalal külalis-muusikatoimetaja olla, et spetsiifilisema maitsega muusikasõpru rõõmustada.

Kuidas valisite lood, mida mängitakse?

Valiku tegemine oli väga lihtne, sest mul on lemmikuid palju ning need laulud olid mu peas kohe olemas. Valisin välja sadakond lugu, kui ei midagi liialt spetsiifilist – päris metal’it või fusion jazz’i te poes olles kuulama ei pea, vaid ikka meloodilisemaid ja ilusamaid laule. Leian, et inimesed ei tohiks siseraadios lastava muusika peale väga ärevusse sattuda, kuigi mulle meeldiks, kui nad unustaksid end korrakski tavapärases poesaginas minu valitud laule kuulama.

Milliseid teie lemmikuid võib kuulda?

Nagu öeldud, on neid palju, aga teiste näiteks on Bob Marley, Harry Belafonte, Cesaria Evora, Goran Bregovic ja Ladysmith Black Mambazo ning siiski ka mõned mu Eesti lemmikud, kuigi mõtlesin oma valikut tehes, et Eesti muusikat kuuleme niigi enda ümber palju. Põnevam oleks leida end ühelt lainelt hoopis Aafrika popmuusikaga!

****

Marko Matvere lemmiklugusid saab taustamuusikana kuulata 8. - 11. maini nii kaubanduskeskuste, suurte toidukaupluste kui ka ehitusmarketite siseraadiotes. Eesti suurima siseraadio operaatorfirma Artist Siseraadiod OÜ muusikajuht Dali Kaski sõnul aitab muusikute kaasamine siseraadiote muusikavaliku koostamisse teha olmemuusika valikut põnevamaks ja kõnetab seeläbi paljusid Eestimaa inimesi.

Marko Matvere ja Artist Siseraadiod OÜ soovivad kõigile emadele ja vanaemadele ilusat emadepäeva!

www.artist.ee

Autor: Gerli Ramler, Silja Oja

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700