Autor: Kristjan Pruul • 15. juuni 2023

Google'i reklaamiäri ähvardab tükkideks lõhkumine

Google on võib-olla kurjasti ära kasutanud oma domineerivat positsiooni reklaamiturul ning kui kahtlused selle tegevuse illegaalsuse osas tõeks osutuvad, siis sunnib Euroopa Liit internetigiganti osa oma reklaamiärist maha müüma.
Euroopa Komisjoni konkurentsivolinik Margrethe Vestager soovitas Alphabetil osa reklaamiteenuste pakkujatest maha müüa, et tagada aus konkurents.
Foto: AFP/Scanpix

Sellise sõnumiga esines täna Euroopa Komisjoni konkurentsivolinik Margrethe Vestager, kelle sõnul on esialgse uurimise käigus tekkinud tugev kahtlus, et Google on oma tegevusega kahjustanud konkurente, aga ka meediat ning lõpuks muutnud reklaami tellijatele kallimaks, kui see võinuks olla.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700