Autor: Best Marketing • 13. oktoober 2020

Turundusassistendi töökoht on hetkel enim tahetute hulgas

Turundusassistendi positsioon on hetkel enim nõutud ametikohtade edetabelis üheksandal kohal, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika.

Enim tahetud ametid on hetkel kaubandusvaldkonnas

Suurim nõudlus on hetkel kaubandusvaldkonna töökohtade järele – populaarseimale kauba komplekteerija konkursile kandideeris rohkem kui 1800 töövõtjat, kaubanduse laotöötajaks pürgis pea 1500 ja ostuassistendiks pea 1100 töövõtjat.

„Huvi tööpakkumiste vastu on väga suur, mida peegeldab kõige selgemini fakt, et keskmine kandideerijate arv on 2019. aasta sama ajaga võrreldes kolmekordistunud,“ kommenteeris tööturu trende CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt ja lisas, et tööandjate poolt avaldatud tööpakkumiste koguarv on 90% ulatuses taastunud tervisekriisi eelsele tasemele.

Endiselt pakuvad suurt huvi ka andmesisestaja ja -spetsialisti tööpakkumised, kus populaarseimad konkursid meelitasid kandideerima vastavalt 1017 ja 880 töövõtjat. Rohkem kui 500 kandideerijaga konkursse leidub veel kullerite, kontori- ja turundusassistentide ametikohtadel.

Ka juhtivatel positsioonidel ja spetsialistide tööpakkumistel on kandideerijate arvud hüppeliselt kasvanud (+78%), kuid endiselt on tööandjatel keeruline leida erinevate valdkondade spetsialiste tõmbekeskustest kaugemale. Töötajate leidmine on kõige keerulisem hetkel hariduses ja tervishoiusektoris, kus huvi tööpakkumiste vastu on keskmisest tunduvalt madalam.

Mis valdkondades on tööpakkumiste arvud taastunud?

Tööpakkumiste arvud on paljudes valdkondades taastunud kriisieelsele tasemele.

Võrreldes 2019. aasta sama ajaga, leidub hetkel CVKeskus.ee tööportaalis isegi rohkem tööpakkumisi nii infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni (+21%), mehaanika ja tehnika (+7%), tööstuse ja tootmise (+3%) kui ka ehituse ja kinnisvara (+2%) sektoris.

Vähemalt 90% ulatuses on taastunud ehk eelmise aasta sama ajaga ligilähedasele tasemele jõudnud ka tööpakkumised tervishoiu-, toitlustus-, müügi-, finants- ja pangandus-, turundus- ning haridussektorites.

Eelmise aasta sama perioodiga vähem tööpakkumisi leidub aga selgelt endiselt veel turismivaldkonnas (sh hotellinduses).

Hetkel enim tahetud ametite TOP 10

1.Kauba komplekteerija

2.Laotöötaja kaubanduses

3.Ostuassistent

4.Klienditeenindaja

5.Andmesisestaja

6.Andmespetsialist

7.Kontoriassistent

8.Kuller

9.Turundusassistent

10.Moenõustaja

Populaarsete ametikohtade ülevaade valmis rohkem kui 6000 erineva töökuulutuse võrdlemisel, mida avaldati CV Keskuse tööportaalis perioodil 17. august – 07. oktoober.

Jaga lugu
Bestmarketing.ee toetajad:
Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: 51 44 884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügijuhtTel: +372 5331 5700