Autor: Taavi Raidma • 6. september 2019

Retargeting toob inimesed e-poodi tagasi

Meediainvesteeringute kasvades ja kallinedes on järjest olulisem, et iga investeering oleks võimalikult kõrge tulususega.
Taavi Raidma

Vältida tuleks seega olukordi, kus maksame ühel päeval kõrget klikihinda, et inimesed oma lehele tuua, aga päev hiljem oleme neil juba meelest läinud ja nad sooritavad ostu konkurendi juures.

Et seda riski maandada, kasutame retargetingi ehk taasturundust, mis aitab meil eelnevate investeeringute abil saadud külastajad justkui meelde jätta ja neile hiljem uuesti kohandatud reklaame näidata.

Kuidas alustada?

- Mõtle läbi, keda soovid uuesti sihtida. Retargetingiga võid sihtida nii kõiki veebilehte eelnevalt külastanud inimesi kui ka väiksemaid külastajate segmente. Näiteks võid taasturunduse abil lehele tagasi tuua tooteid ostukorvi lisanud, kuid ostu mitte sooritanud inimesed, või konkreetset tootekategooriat sirvinud külastajad. Samuti võid sihtida eelnevalt ostu teinud inimesi või tuletada kuu aega tagasi ostu teinud inimesele meelde, et aeg on oma kiisule uus toidukott osta.

- Mõtle läbi, mis sõnumite ja visuaalidega peaksid inimesele uuesti lähenema, et oma pakkumised võimalikult atraktiivseks teha. Loo reklaamid, mis võtavad arvesse seda, milline on inimese eelnev kogemus Sinu lehega. Või anna näiteks retargeting reklaamidel inimestele spetsiaalne sooduskood, mis motiveerib neid ostuprotsessi lõpetama.

- Seadista Google Analyticsis retargeting nimekirjad (Admin -> Audience Definitions -> Audiences) ja lisa oma lehele Facebooki piksel.

- Loo reklaamikeskkondades (Google Ads, Facebook Ads) reklaamid, seadista kampaaniad, kasutades sihtimismeetodiks loodud taasturunduse loendeid, ning alusta kampaaniaga!

Tule koolitusele: E-kaubanduse turunduse meistriklass

Toimumisaeg: 10. september 2019

Koolitaja: Taavi Raidma

Mõned lisasoovitused

- Mõtle hoolikalt läbi, mitu korda päevas on Sinu sihtgrupile sobiv reklaame näidata, et seda ei saaks liiga palju: näitmiste arvu saad reklaamikeskkondades ise kontrollida.

- Veebipoe puhul kasuta dünaamilisi retargeting reklaame: näita inimestele reklaamidel neid tooteid, mida nad Sinu lehel vaatasid.

- Vaata üle oma veebilehe privaatsustingimused ja vastavate lubade küsimise protsess, et retargeting ei läheks nendega vastuollu.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700