Autor: Best Marketing • 7. august 2019

Postimees loobus PBK reklaamimüügist

Postimees Grupp AS teatas nädala alguses, et võtab alates 1. jaanuarist 2020 üle BMA Estonia OÜ telekanalite reklaamimüügi Eestis, kuid Postimehe toimetuse seisukohta arvesse võttes soovitakse First Baltic Channel ehk PBK lepingust välja jätta.
Vaade Postimees Grupi kontorile
Foto: Raul Mee

Postimees Grupi müügidirektor ja juhatuse liige Raido Soom selgitas pühapäeval, et Postimees Grupp ei osta BMA Estonia OÜ osalust, vaid asuks haldama ettevõtte telereklaami müügitööd Eestis. Ta lisas, et koostöö eesmärk on tugevdada Postimees Grupi positsiooni teleturul.

Postimees Grupp AS esindab Eestis praegu telekanaleid Kanal 2, Kanal 11, Kanal 12, MyHits, Eesti Kanal, Eesti Kanal+, TLC, Discovery Channel, TNT, TNT4 ja Pjatnitsa. Koostööleppega lisanduks nende portfelli neli uut kanalit: First Baltic Channel Estonia (PBK), NTV Baltic Estonia, REN-TV Baltic Estonia ja DOM Kino.

Samal ajal oli Postimehe toimetus seisukohal, et Venemaa telekanali PBK reklaamimüügi leping piirab toimetuse ajakirjandusvabadust.

Postimees Grupi juhatuse esimees Andres Kull sõnas teisipäeval, et ettevõtte juhatus aktsepteerib toimetuse seisukohta ja loobub PBK reklaami müügist. Ta möönis, et kui BMA Eesti OÜ ei nõustu lepingust PBK väljajätmisega, võib tehing üldse katki jääda.

Loe pikemalt Postimehest.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700