Silja Oja • 22. mai 2018
Jaga lugu:

Jana Koppel müüs DDB Eesti Zavod BBDO-le

Jana Koppel  

DDB Eesti juht on nüüdsest Zavod BBDO üks omanikke Marek Reinaas, Zavod BBDO juhina jätkab Tauno Loodus.

„Et võtta oma 24/7 töisest elupöörisest pisut tuure maha, siis tegin juba mõni aeg tagasi enda jaoks selgeks, et peaksin leidma lahenduse, mis igapäevased juhtimismured minu pealt maha võtab. Et saada aega endale, perele ja hobidele,“ kommenteeris Jana Koppel

Jana Koppel liitus DDB Eestiga 1997. aastal, kui agentuuri juhtis Peter Roose. Alates 2003. aastast on Jana olnud DDB Eesti juht ja partner, olles seega olnud agentuuriga seotud kokku 21 aastat.

Ettevõte tegutses 2016. aastal kahjumiga, 935 485 € käibe juures oli ärikahjum 84 614 €. Ka 2017. aastal jäi DDB Eesti kahjumisse, täpsed numbrid alles selguvad.

Müügitehingu maksumust ei soovinud osapooled avalikustada.

„Eesti turundusmaastik ei ole teab mis suur ja kasvamas see ka pole. Sellele „aitab“ omakorda kaasa seadusloome. Alates 17. aprillist 2018 olen mina ametlikult DDB partneri kohustustest tagasi astunud ning igapäevaste rutiinidega juhtimisrindel tegeleb Marek Reinaas,“ ütles Jana Koppel.

„Tegime selle tehingu, et tugevdada enda ja DDB Eesti turupositsiooni. DDB ja BBDO on maailmas samadele omanikele ehk Omnicom Groupi kuuluvad väga kõvad kaubamärgid. DDB Eestis on tugevad disainerid, Zavod BBDO oskab aga hästi turunduskampaaniaid teha. Lisaks on DDB Eestil tugev kompetents toiduainesektoris,“ vastas Tauno Loodus küsimusele, miks ostis Zavod BBDO kahjumis agentuuri.

„Kliendikonflikte ei ole ega tule, DDB ja Zavod BBDO hoitakse rangelt lahus. Hetkel on ka portfellide profiilid täiesti erinevad,“ rääkis Koppel. „Minu tegevus DDBs jätkub vähendatud kujul ehk et oma klientidega tegelen ma edasi, olen juhtgrupi koosolekutel nõu ja jõuga abiks ning tegelen jooksvalt uute klientide hankimisega. Fookus sellel, mis mulle hingelähedane. Uute klientide osas on ka peatselt ka juba uudiseid oodata,“ rääkis Jana Koppel.

„Pikemas perspektiivis usun, et ühel hetkel saabub ka see moment, kus energiat hakkab jälle üle jääma ja eks siis ole näha, kuidas ma oma elu korraldama hakkan ja millised väljakutsed mind ees ootavad. Hetkel plaanin võtta küll suveperioodi ning sügise alguse rahulikult,“ lisas ta.

80% DDB Eesti OÜ-st kuulub nüüd Zavod BBDO OÜ-le, mille omanikeringis on Marek Reinaas ja Tauno Loodus, 20% ulatuses kuulub DDB Eesti läbi Piltnik OÜ Timo Hartikainenile.

Jaga lugu:
BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 51 44 884Maarit.eerme@aripaev.ee
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561hando@best-marketing.com
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügiijuhtTel: +372 5331 5700catlin.puhkan@aripaev.ee
Helen Külaots
Helen KülaotsBest Marketingi kaasautorTel: +372 523 1550helen@best-marketing.com