14. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milline reklaam toob enim kasumit?

Paljud tõekspidamised turundusest tegelikult ei kehti, leiab reklaamianalüütik Les Binet, kes jõudis tuhandeid reklaame analüüsides enim kasumit toovate lahendusteni.

30 aasta jooksul 1000 reklaami ja 70 brändi 83 eri tootekategoorias analüüsinud Les Binet selgitas aasta turundussündmusel Password, et paljud turunduse tõdedeks peetud ja koolis õpetatav tema analüüsi tulemusi vaadates tegelikult ei kehti.

"Näiteks on täiesti nonsenss soovitus kulutada lõviosa reklaamirahast olemasolevate klientidele turundamiseks. See osa kundedest on tähtis, kuid enamus tegevustest ja rahast tuleb suunata kahele teisele kliendigrupile - neile, kes kõhklevad sinu kaupa ostmast ning neile, kes võiksid kunagi tulevikus su kaupa osta," selgitas ta. Seda mitte tehes kliendibaas kas ei kasva või kasvab visalt. "Tugevad brändid võivad küsida kõrget hinda ja neil on suur turuosa. Edukad brändid ei ole nišibrändid," kommenteeris ta. "Nišibränd tähendab väikest kasvu. Ei ole olemas edukat nišibrändi."

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700