10. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alvar Jaakson: tõsine ei tähenda tõhusat

Siim Pütsepp Raketist annab pihta Kaubamaja Naiste- ja Lastemaailma reklaamidele. Leiab neist huumorit, peab seda traditsioonidega brändile kohatuks ning ennustab kampaaniale äriliselt kesist tulemust. Pütsepa jutt on nii mööda, et vajab selgitust.

Pütsepa argumentatsiooni lasevad sõelaks just kampaania head tulemused. Tsiteerin Kaubamaja turundusdirektorit Anne-Liis Ostovit: Naistemaailma käibekasv oli kampaaniaperioodil võrreldes eelmise aastaga 40%, Lastemaailmas käibe kasv oli 180% ehk sisuliselt kolmekordne. Lisame siia külastajate ja töötajate väga positiivse tagasiside brändikuvandis toimunud muutusele, sealhulgas ka kõnealustele reklaamidele enestele.

Nurin, et nii ikka ei tohiks, on tuttav ilmselt igale turundajale, kes püüab oma kümnenditega kivinenud brändile värskeid tahke lisada. Nii võiks Pütsepagi kriitika kanda samasse folderisse. Aga see, et ta vaatab mööda ilmselgetest tõsiasjadest, paneb kahtlustama, et objektiivse “analüüsi” taga on midagi enamat. Miks võtab ta hambusse kogu kampaaniast vaid ühe detaili - nalja - keeldudes aga märkamast, et Kaubamaja tegevuse eesmärgiks ongi oma kuvandi värskendamine, loovuse kui ettevõtte ühe tähtsama põhiväärtuse rõhutamine ja uute sihtgruppide kõnetamine laienenud kaubavaliku ja kommunikatsioonikeele kaudu? Strateegiajuhile võiks ju olla ilmselge, et just selline oli kõnealuse kampaania briif.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700