27. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reklaamvõrgustik – turundaja ja agentuuri salarelv

Enne, kui asun selgitama interneti reklaamvõrgustiku võimalusi, tahaksin hingelt ära rääkida paar teemakohast momenti. On tavaline lugeda nutulaulu luhtunud veebikampaaniatest ja mittetöötavatest bänneritest. Sellest, kas bänneril klikkimine on parim moodus tasuvuse arvestamiseks, ei tahaks ma siinkohal pikalt heietada, sest mõttetut bännerit ei hakata kunagi klikkima ega märkama. Õnneks on meil olemas pädevaid loovagentuure, kes saavad siin kliendile abiks olla, kuigi tuleb tõdeda, et klient tihti ei julge lasta agentuuril ideed luua, vaid surub peale oma konservatiivse hoiaku. Olgem ausad, naeratav pensionär või loodusvaade ei tõmba online-meedia virr-varris tähelepanu. Sama kehtib flash-lahenduse kohta, kui sõnum jõuab vaatajani alles mitme hea sekundi pärast – sellised lahendused ei saagi töötada, ei klikitavuse ega nähtavuse poolest. Olles kokku puutunud ka gerilja-reklaamidega, soovitaksin turundajatel julgemalt bänneritega eksperimenteerida.

Oletame, et eelpool mainitud teemad on positiivselt kaetud, sõnum on paigas ning turundajal on vaja leida internetis sobiv kanal. Reklaamvõrgustik on mugav nii agentuurile kui ka kliendile, kes ise oma turunduskampaaniat korraldab.

Webplanet kuulub Schibsted Media Group’i, meie tehniline platvorm tuleb Rootsi kolleegidelt, kes on seda teenust arendanud 2005. aastast. Nii on meil tehniline baas ja võimekus, millele hetkel Eestis tegutsevatel võrgustikel on raske võrdväärset pakkuda.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700