20. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

NO – Unise Eesti Elu Sex Pistols

John Joseph Lydon alias Johnny Rotten korjati legendi kohaselt bändi otse tänavalt, kuna produtsendi arvates oli selli outfit lihtsalt piisavalt ülbe, et sobida solistiks bandi nimega Sex Pistols. Seda vaatamata mehe raiumisele, et laulda ta ei oska. Vähem on küsitud, kas see legend oli osa nutika produtsendi meediamanipulatsioonist, mis aitas võimendada toonast briti popi antikeha õigele sihtrühmale õige nurga alt. Ilmselt pole ma ainus, kes on kindel, et… loomulikult oli. Brittidel on teater veres.

Rääkides meisterlikult komponeeritud meediamanipulatsioonidest “meelelahutustoote” - kui kasutada ainsat, ent sobimatut üldnimetajat - turuletoomisel, siis Eestis on neid olnud vähe. Ja seda mitte põhjusel, et meedia oleks kuidagi liiga läbinägelik. Viimastest õnnestunud näidetest tasuks mainida äsjalõppenud valimisperioodil eetrisse paisatud Laura lugu “Võid kindel olla”, aga siin kerkib küsimus, kumb võitis enam: artist või erakond? Teist nägin äsja telekast - Maimiku-Tolgi tüli Kormoranide filmi eetrisselaskmise õiguse pärast. Saab näha, kas olen Maimiku meediatalendi austajana tema suhtes ka piisavalt empaatiline… Kolmandale aga tahaksin pühendada järgnevad napid read.

Kuigi Eesti teatrimaastikul on pungitabaste hoiakute ja bändipõhimõttega enim flirtinud Von Krahli trupp, on viimastel aastatel sootsiumile kindaheitmises siiski kõige veenvam olnud NO Teater. Olgem ausad: Ühtse Eesti Suurkogu käis “meie pühadustega” sama hellalt ringi nagu Sex Pistols oma kuningannaga 70ndate udusel Albionil. Meenusid “Hooliva ema-poliitiku” nutusele populismiparoodiale järgnenud kevadised naerukrambid, kui nägin hiljuti lehtedes NO poliitilise seeria järjekordse passuse "The Raise And Fall of Estonia" reklaame. Kui Postimehes saab poliitika jalaga emakeeles, siis Ekspressis peenemalt, inglist pannes ja … ilma tõlketa. Kui nüüd Keeleamet “seaduserikkujaid” ründaks, siis ilmselt kuuleksime trupi pressikonverentsil, et “Eestis on tsensuur tagasi” … Konksud vees.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700