23. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti meediaagentuurid asutasid esindusliidu

Üksteist Eesti juhtivat meediaagentuuri moodustasid Eesti Meediaagentuuride Liidu (EMAL), et koostöös esindada ning arendada ühingusse kuuluvate ettevõtete tegevust. Liidu liikmete käive moodustab ligi 70 % Eesti reklaamituru kogukäibest. Meediaagentuuride Liidu presidendi Aare Ristali (OMD) sõnul on liidu põhieesmärk liikmete vaheline koostöö ja infovahetus, samuti ühiskondlik meedia-alase tegevuse ja hariduse edendamine. „Seoses digiajastu tulekuga on meediaagentuuri ja meediastrateegia roll turundusprotsessis, efektiivsete tulemuste saavutamisel muutunud järjest tähtsamaks. Paljud reklaamiturul osalejad ei tunne meediaagentuuride oskusi ja võimalusi piisavalt," tõdes Aare Ristal. Ta lisas, et sellest lähtuvalt saab EMALi üheks prioriteetseks ülesandeks olema selgitustöö tegemine klientide ja tulevaste turundusprofessionaalide teadlikkuse tõstmise suunal.

„Meediaagentuuri rolli unikaalsus on ligipääs kahepoolsele infovoole. Ühelt poolt edastame kliendi turundussõnumeid läbi meediakanalite. Teisalt kogume tagasisidet ja infot tulemuslikkuse kohta. Täna suudavad ainult meediaagentuurid turundusele kulutatud raha tulemuslikkust mõõta," möönas Meediaagentuuride Liidu president.

Aare Ristali sõnul teeb Meediaagentuuride Liit aktiivselt koostööd kõigi Eesti meediakanalite, meediauuringu läbiviijate ja meediaturgu reguleerivate organitega ning osaleb õigusaktide väljatöötamise ja täiustamise protsessis. „Liit võimaldab meil seista liikmete ühiste huvide eest, ühtlasi on liitu kuulumine kvaliteedimärgiks ka kliendile, mis näitab et tegemist on vastutustundliku, kompetentse ja usaldusväärse ettevõttega," sõnas Aare Ristal. Meediaagentuuride Liidu presidendi sõnul on alustatud koostööprojekti Tallinna Ülikooli Õigusakadeemiaga, mis võimaldaks Eesti meediaagentuuride tippspetsialistidel jagada oma teadmisi marketingi- ja reklaami üliõpilastele.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700