21. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kõige mainekamad suurettevõtted on Swedbank ja Rakvere LK

Juba kümnendat korda viis TNS Emor läbi iga-aastase Eesti suurettevõtete tuntuse ja maine uuringu. Suurettevõtted reastati kahe näitaja - üldise hoiaku ning tugevuskuvandi - ühendindeksi alusel. Sel aastal juhivad suurettevõtete maineindeksi pingerida AS Swedbank ja AS Rakvere Lihakombinaat. Liidritele järgnevad AS Saku Õlletehas, AS EMT, AS A. Le Coq ja AS A-Selver. Suurtest riigiettevõtetest peetakse kõige mainekamaks Eesti Energiat.

Eelmistel aastatel on ettevõtete pingerida maineindeksi alusel olnud suhteliselt stabiilne, kuid 2009. aasta on toonud mitmeid muudatusi. Eelmistel aastatel kindlate liidrite hulgas olnud AS Kalev jäi seekord uuritavate suurettevõtete nimekirjast välja, kuna pärast kontserni struktuuri muutusi kasutab Kalevi nime oma ärinimes AS Kalev Chocolate Factory, mis aga ei kuulu Eesti suurema käibega ettevõtete hulka.

Kui eelmistel aastatel võis ettevõtete maineindeksite puhul näha üldiselt tõusutrendi, siis sellel aastal on maineindeksid langenud võrreldes eelmise aastaga keskmiselt 0.4 punkti. Langus on eelkõige põhjustatud majanduskriisist ning negatiivsest meediafoonist, mis tekitab elanikes ebakindlust Eesti ettevõtete suhtes. Keskmisest enam on langenud ehituse, transpordi, autode müügi ja panganduse valdkonnas tegutsevate ettevõtete maineindeksid. Suhteliselt stabiilsemana on püsinud telekommunikatsiooni ja kaubandusettevõtete maineindeksid ning vaid üksikute ettevõtete maineindeks on tugevnenud.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700