Autor: Omniva • 17. detsember 2021

Uuring: otseposti märgatavus on Tallinna elanike seas kasvanud

Detsembri alguses viidi Tallinna elanike seas läbi otseposti märgatavuse uuring, kus osales üle 500 inimese ja milles uuriti otseposti reklaamide märgatavust ja meeldivust. Lisaks uuriti, kuidas mõjutab otsepost inimeste ostuotsuseid.

,,Viimane sarnane uuring viidi läbi eelmise aasta oktoobris ja siis märkas otsepostitusi 78% uuringus osalejatest. Nüüd on see kasvanud ja postkasti saabunud reklaami märkas 83% tallinlastest. Inimestele on soodsad hinnapakkumised olulisemad kui varem, sest üldised elamiskulud näitavad kasvutrendi – nii tunnistaski 32% uuringus osalejatest, et otseposti reklaam mõjutas nende ostuotsuseid,’’ kommenteeris uuringu tulemusi Omniva teenusejuht Kristi Purge.

Ligikaudu pooled vastajatest viskas pilgu peale vähemalt ühele otsepostitusele või lehitses seda ning 40% kinnitas, et vaatasid läbi kõik reklaamid. Kõige rohkem mõjutasid inimesi poodi minema toidupoodide reklaamid. Positiivseimalt paistavad siinkohal silma Maxima ja Rimi kliendilehed – esimene mõjutas 43% uuringus osalenute ostuotsuseid ning teine 34%. Ülekaalukalt suurim motivaator poodi minekuks või toote soetamiseks on soodushind- mida pidas oluliseks 81% vastanutest.

Enim soovitakse oma postkastides näha toidukaupluste otsepostitusi – neid ootavad 75% vastanutest. Sellele järgnevad linna- ja vallalehed (38%), elektroonikakauplused (33%) ning aiandus, ehitus- ja tööriistapoed (32%). ,,Viimaste vastu on huvi tulenevalt talvisest hooajast madalam – nii mööbli- ja sisustuskauplused kui aiandus, ehitus- ja tööriistapoed on tarbijate jaoks hetkel vähem aktuaalsed – selle taga näeme nii hooajalisi mõjusid kui ka seda, et tegu on tootesegmentidega, mis tähendavad tihti suuremaid väljaminekuid,’’ ütles Purge.

Võtke meiega ühendust aadressil [email protected] ja leiame Teie eesmärkidele kõige sobivama otsepostilahenduse, mis oleks klientide poolt oodatud ja aitaks täita ettevõtte ärilisi eesmärke.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700