6. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EBS on taas 300 maailma parima ärikooli hulgas

Eduniversal aastakonverentsil Austraalias Perthis anti eelmisel nädalal üle maailma parimate ärikoolide tunnustused. EBS jõudis juba üheksandat korda 300 parima ärikooli hulka. Kokku on maailmas enam kui 12 000 ärikooli.

EBSi rahvusvahelise koostöö prorektori Toomas Dannebergi sõnul hindasid maailma ärikoolide dekaanid EBSi juures programmide arengut ja innovatsiooni, mille tulemusel kasvatas EBS oma edu Eestis ja tõusis Ida- ja Kesk-Euroopa tippkoolide hulka. „Hea tunne on, et oleme uute koostöölepete sõlmimisel võrdne partner teistele maailma parimatele ärikoolidele ning avame tudengitele ja õppejõududele tippkoolide uksi nii Hiinas, Koreas, Lõuna-Ameerikas kui ka Kanadas rahvusvahelise äri ja ettevõtluskogemuse omandamiseks, samuti teaduse ja arenduse valdkonnas. Samuti aitab see tunnustus meie inimestel läbi viia praktilisi reaalse elu projekte multikultuursetes ja interdistsiplinaarsetes meeskondades nende regioonide ettevõtete ja ülikooli koostöövõrgustikes,“ rääkis Danneberg.

Eduniversal kasutab ärikoolide hindamise indikaatoritena „palmilehti“, mis on välja töötatud metoodika alusel, mis arvestab ärikoole mõjutavaid aspekte kolmel tasandil:

Rahvusvaheline tunnustamine läbi akrediteeringute, liikmelisuste ning rahvusvaheliste ning kohalike edetabelite;Rahvusvaheline tuntus, mis baseerub 1000 ärikooli rektori ja/või dekaani hääletustulemustelRahvusvahelise teadusliku komitee liikmete soovitused

Palmilehtede eesmärk on võrrelda objektiivselt ühe riigi või regiooni koole teistega. Maksimaalselt on hindamisel võimalik saada 5 palmilehte, mida antakse 100 parimale maailmatasemel tippärikoolile, kellel on suur rahvusvaheline mõju. 5 palmi saajate hulgas on sellised ülikoolid nagu Harvard Business School (USA), London Business School (Inglismaa) ja Copenhagen Business School (Taani), Ida- ja Kesk-Euroopast 6 ärikooli. 

Top 300 ehk nelja palmilehega ärikoolide hulka jõudmise tunnustus omistatakse ülikoolidele, mida lisaks kõrgele akadeemilisele tasemele iseloomustavad tugevad suhted kohalikul ja rahvusvahelisel tasemel. „Järgmise sammuna tuleb saada see viimane puuduv leht ja olla absoluutses tippkategoorias ehk 100 parima ärikooli hulgas maailmas. Selleks on eeldused olemas ja igaüks organisatsioonis peab andma maksimumi, et luua parimad programmid ja märkimisväärne õpikogemus tudengitele,“ rääkis Danneberg. 

Eduniversali missiooniks on olla väärtuslik internetipõhine värbamise ja infokeskkond tudengitele, nende vanematele, personaliosakondadele ja teistele akadeemiliste ringkondade esindajatele.

www.ebs.ee 

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700