4. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Twitteris saab nüüd reklaamida!?

Alates 3. septembrist saavad end Twitteris reklaamida ka Eesti ettevõtted. Ametlik teenuse nimi on Twitter Ads ja sellega saab tuua esile oma säutse, suurendada liiklust veebilehele, kasvatada äppide allalaadimisi või oma konto jälgijate hulka rohkem kui 200 riigis, sh Eestis.

Vaata lähemalt: ads.twitter.com/getstarted 

2015. aasta teises kvartalis oli Twitteri kasutajate arv maailmas üle 304 miljoni aktiivse kasutaja kuus, mis pole küll võrreldav Facebookiga, kuid katab siiski teatud elustiiliga sihtgrupid. Suur osa kasutajaid on sotsiaalselt aktiivsed noored ja keskealised inimesed, kes jälgivad tuntud staare ja teisi ühiskonnas populaarseid inimesi.

Suur osa ettevõtetest maailmas omab Twitteri kontot ja kasutab seda kui üht turunduskanalit. Tegemist on kanaliga, mis sobib nii B2B, B2C kui ka C2C sihtimiseks.

Kas Twitter Ads sobib ka Eesti ettevõtetele? 

Sobib, kuid ainult osaliselt. Kahjuks ei toeta Twitter Ads eesti keelt, mis tähendab, et

- Reklaamija kasutajakonto säutsud peaksid olema valdavalt- toetatud keeltes (mida on hetkel kokku 15);

- Reklaamtekstid saavad olla vaid- toetatud keeles.

Toetatud keeli saad vaadata SIIT (voldik tiitliga "Supported Languages"). Seetõttu ei paku Twitter Ads kohalikele väike-ettevõtetele turunduskanalina suurt väärtust. Sama ei saa aga öelda rahvusvahelise haardega ettevõtete kohta (enamasti Euroopa ja USA turule pürgijad).

Keeletoe puudumine on meie turu seisukohalt Twitteri suurim viga, kuid tundub, et nad on sellest aru saanud, sest pakuvad kasutajatele võimalust aidata Twitterit tõlkida. Praegu jääb vaid oodata, kuni keegi võtab ette ja tõlgib Twitteri kasutajakeskkonna eesti keelde.

Uudise allikas: FCR Media Eesti internetiturunduse spetsialisti Jüri Hassi blogi

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700