23. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kile teeb autost liikuva reklaami

Turunduskonverentsil Password said osalejad jälgida Antalise bussi ülekiletamist Avery kiledega. Harilikust valgest väikebussist sai pilkupüüdev Antalise sõnumit kandev sõiduvahend.

https://www.youtube.com/watch?v=STI4Wen2_hU&feature=youtu.be

Põhjuseid, miks lasta auto üle kiletada, on mitmeid

- ettevõtte imagoreklaam või toodete ja teenuste reklaam;

- täpselt ühte tooni masinapark (näiteks taksofirmad);

- silmatorkav värvilahendus suurendab liiklusohutust (operatiivsõidukid, turvafirmade sõidukid, õppesõiduautod);

- kile kaitseb auto värvipinda kergemate kriimustuste eest ning seega tõstab selle järelturuväärtust ja vähendab värviparanduste vajadust peale liisinguperioodi lõppu.

Kujundus

Tahtsime, et buss oleks pilkupüüdev ning samas kannaks Antalise identiteeti. Et näha erinevate agentuuride ideid ja lähenemist, korraldasime disainikonkursi. Töid laekus rohkem kui oskasime loota -  kokku 10, osales 7 agentuuri. Esitatud tööd olid kõik väga erinevad ja omamoodi põnevad. Otsustasime bussi tundmatuseni muutva kujunduse kasuks. Julged värvid annavad juurde hoogsust ning elegantsi. Samuti on kujunduses äratuntav Antalise tegevusvaldkond – värvilise rullmaterjali kujutist võib seostada nii reklaamkile kui disainpaberiga.

Autode kujundamine ei ole tavaline disainitöö

Selleks, et kunstniku tehtud eskiisist saaks täpselt autoga sobituv trükikile, on vaja erilisi oskusi. Eelnevalt on vaja läbi mõelda, millised kujundid või tekstid trükitakse ning millised lõigatakse välja ja hiljem kleebitakse peale. Kuna pind on suur, peavad kasutatavad pildid oleme hea kvaliteediga. Disaini autor suhtles tihedalt reklaamitootjaga Brand Factory, kes aitas trükifailid bussile sobilikuks kujundada ja kelle professionaalsed kiletajad bussi hiljem Passwordil üle kiletasid.

Materjalid, mida kasutada:

Prindikile- – soovitud kujutis prinditakse kilele. Hiljem tuleb see ka lamineerida, et trükivärv püsima jääks. Perforeeritud prindikilega saab katta aknad nii, et kogu sõiduk on kujutisega kaetud.

Ülekiletamiskile- – värviline või ka erilise tekstuuriga kile on spetsiaalselt mõeldud autode ülekiletamiseks. Avery Supreme Wrapping Film ülekiletamiskilede valikus on  60 värvitooni, erinevad tekstuurid ning metallikud, läikivad ja matid kiled. Kiledel on pikk eluiga – kuni 12 aastat ning kilet saab eemaldada autolt kergesti kogu eluea jooksul.

- Kõige efektsema autopargi saab kindlasti eritooni kile- tellimisel (näiteks Elioni lillad autod, Tallink takso kollased autod).

Mis see maksab?

Kiletamise hinda on raske ette näha enne kujunduse valmimist. Hind sõltub nii materjalide kulust kui töö keerukusest. Disain prindikilega on kallim võrreldes ühevärviliste ülekiletamiskiledega, kuna kile ja kleepimise hinnale lisandub trüki, laminaadi ning järeltöötluse maksumus.

Kui soovid soodsamat lahendust, tuleks valida osaline kiletamine. Nutikalt disainides või kasutades mõnedel detailidel eriti efektset ülekiletamiskilet, saavutad soovitud tulemuse ka märksa soodsamalt.

Auto disaini maksumus võib olenevalt disainerist ning kujunduse keerukusest jääda 100 ja 500 euro vahele.

Kiletamise hind sõiduauto ülekiletamise puhul võib kujuneda 100st eurost (värvilise kilega osalise kiletamise korral) kuni 2000 euroni (keerulisemate disainidega prinditud kilede kasutamise puhul).

Avery kiled Antalisest – suurim värvivalik ja põnevad pinnaviimistluste imitatsioonid

Antalis tõi 2011. aasta lõpus turule Avery Supreme Wrapping Film autode ülekiletamiskile ja nüüdseks on see kogu värvivalikus saadaval meie edasimüüjate juures. Kokku on sortimendis 60 erinevat värvitooni: tavavärvid, metallikud, matid toonid, harjatud pinna ja süsinikkiu imitatsiooniga kiled ning nüüd uudisena ka peegelkiled. Lisaks on Avery ülekiletamiskilesid võimalik tellida ka spetsiaalses värvitoonis, seega leiab iga klient endale õiget värvi kile.

Lisainfo saamiseks pöördu julgesti Antalise reklaammaterjalide osakonda:

Mart Orav / Reklaammaterjalide müügijuht 

[email protected]

Tel. 53 488 024www.antalis.ee

Kleepimistöid teostab:

Reio Orasmäe / Brand Factory Estonia OÜ 

[email protected]

Tel. 65 62 992www.brandfactory.ee

Autor: Sanna Sasi, Silja Oja

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700