Autor: Laura Reiter • 11. veebruar 2022

Meta: me ei taha ega ähvarda Euroopast lahkuda

Nädala alguses levis ajakirjanduses info, et Meta võib täielikult lõpetada Instagrami ja Facebooki tegevuse Euroopas. Probleemiks olevat Euroopa andmeregulatsioonid, mis takistavad Metal töötlemast eurooplaste andmeid USA serverites. Sel kolmapäeval Meta poolt avaldatud ametlikus teadaandes on aga mustvalgelt kirjas, et Meta ei taha ega ähvarda Euroopast lahkuda ja kõik teated, mis sellele viitavad, ei vasta tõele.

Meta Euroopa avaliku poliitika asepresident Markus Reinisch kirjutab teadaandes, et ajakirjanduses teatatud Meta ähvarduste Euroopast lahkumise kohta EL-USA andmeedastusmehhanismide osas valitseva ebakindluse tõttu, ei ole tõsi. „Nagu kõik börsil noteeritud ettevõtted, oleme seadusega kohustatud avaldama oma investoritele olulisi riske. Eelmisel nädalal avalikustasime, nagu oleme teinud ka neljas eelmises majanduskvartalis, et jätkuv ebakindlus EL-USA andmeedastusmehhanismide osas ohustab meie suutlikkust teenindada Euroopa tarbijaid ja tegutseda Euroopas.“

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700