Autor: Best Marketing • 30. juuni 2021

Toidukaupade e-poodide populaarsus on hüppelises kasvutrendis

Viimasel aastal on kolmandiku võrra kasvanud e-kauplusest toitu ostvate inimeste osakaal, selgub Kantar Emori viimastest ostukäitumise seireuuringust. Uuringu andmetel eelistab kodumaist toidukaupa enda sõnul 80 protsenti eestimaalastest, kuid keskkonnasõbralike toodete eest ei olda valdavalt siiski valmis rohkem raha kulutama.
Toiduliidu juht Sirje Potisepp
Foto: Raul Mee

Eilsel uuringuesitlusel rõhutas Toiduliidu juht Sirje Potisepp, et kriisiaasta tõestas kohaliku toiduainetööstuse olulisust ning häälestas tarbijad e-poodide kasutamisele. „Toidutootjad on tulnud kriisiga väga hästi toime. Kriisiplaanid toimisid, kuigi need koostati täiesti uudses olukorras ning teadmata, kaua kriis kestab. Sealjuures uuringutulemused näitavad, et eestimaalased eelistavad endiselt oma toidulauale soetada kodumaist toitu,“ ütles Potisepp. „Kriis kehtestas sealjuures ka e-kaubanduse kui uue normaalsuse toidukaupade soetamisel, kasvatades e-ostlejate osakaalu kolmandiku võrra ehk 31 protsendini elanikkonnast.“

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700