Autor: Romet Järvela • 9. juuni 2021

Kuidas mõista tarbijaid: antropoloogi nägemus

Antropoloogid ei käi ainult džunglis tsivilisatsioonist puutumata hõime uurimas, vaid tegelevad ka tavaliste tarbijate uurimisega. Rakendusliku Antropoloogia Keskuse asutaja Keiu Telve rääkis Passwordil, kuidas antropoloogid tarbijaid ja tarbijakäitumist uurivad ning millist praktilist kasu sellest turundajatele tõuseb.
Rakendusliku Antropoloogia Keskuse juhataja Keiu Telve
Foto: Raul Mee

Antropoloogi tööriistakastis on intervjuud ja vaatlused – mida inimesed päriselt teevad, millised nad on, millest nad mõtlevad, mida nad tahavad ja kuidas käituvad. Näiteks IKEA turundajate palgatud antropoloogid veedavad päevi tavaliste inimeste kodudes, et õppida tundma nende eluviisi ja saamaks aru, millist mööblit neil vaja on.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700