NASA visuaalstrateeg: muuda tuttav uueks ja uus tuttavaks

USA kosmoseagentuuri NASA visuaalstrateeg David Delgado rääkis Robotexil Äripäevale parimast kampaaniast, mis sündis üldse ilma müügimõtteta.
USA kosmoseagentuuri NASA visuaalstrateeg David Delgado rääkis Robotexil...

Kui varem naelutas Kuul maandumine inimeste pilgud tundideks telerite ette, siis nüüd annab avastusest Marsil märku üks säuts, mis peagi kaob.

USA kosmoseagentuuri NASA visuaalstrateeg David Delgado rääkis Äripäevale, et tänapäeval on väga raske inimeste tähelepanu saada, sest neid üllata enam pea miski. Siiski ei ole see võimatu.

David Delgado rõhutas, et ta ei esinda USA kosmoseagentuuri NASA seisukohti ning lisaks isiklikele vaadetele on ta ka projekti Museum of Awe kaasasutaja. Projekt seob kunsti, teaduse, teatri, toidu ja üllatuse, et sütitada uudishimu. Mõlemas töös loob ta elamusi, mis võiksid muuta inimesed maailma, looduse ja teaduse vastu uudishimulikumaks.

Kuidas panna inimene huvi tundma?

Delgado sõnul on tänapäeval inimeste tähelepanu saamine probleem, kuna inimesi ei saa enam väga millegagi üllatada. Häda näeb ta selles, et informatsioonile on niivõrd hea ligipääs. „Mingil moel on see muutnud meid uudishimulikumaks, aga samal ajal ka laisemaks, see loob oletuse, et kõik on juba teada. Ma arvan, et see võtab unistamise teatud määral osadeks lahti. Kaob müstika ja soov mõista.“

"Reklaaminduses on ütlus: muuda tuttav uueks ja uus tuttavaks. Seda me üritamegi teha,“ tõdes ta. Delgado märkis, et viimastel aastatel on nad püüdnud tehnoloogia osa peita, et inimesed saaksid kogeda asju uuel moel. „See oli teatud mõttes meie strateegia – mitte võistelda kõigi suurte asjadega, mis tehnoloogiamaailmas toimuvad, vaid kasutada tehnoloogiat viisil, et see haarab inimeste tähelepanu.“

Delgado sõnul taipas ta NASA teadus- ja arenduskeskusse tööle asudes, et kui inimkonnas tehakse midagi esimest korda, näiteks maandutakse mõnel teisel planeedil, tekib uhkustunne selle üle, mida me saavutada suudame. Sellest tekib tema hinnangul sündmuste ahel, mis paneb inimesed avastama. Delgado rõhutas, et oluline on äratada inimestes uudishimu ja selleks tuleb neis tekitada küsimus, mis võiks nendega püsida ja nende sees kasvada.

NASA teadus- ja arenduskeskuse üks kampaania läks internetis eriti laialt levima. Nad lõid planeetidele retrostiilis reisiplakatid, mida saab tasuta alla laadida. Postrid hakkasid igal pool levima ja tekitasid elevust.

Kuidas ilma müügimõtteta sündis parim kampaania saab lugeda juba Äripäevast.

Osale arutelus

ERROR: Object template SessionInfo is missing!
  • Kristel Härma

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Best Marketingi sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

EESTI TEADUSAGENTUUR otsib KOMMUNIKATSIOONIJUHTI

Eesti Teadusagentuur

25. veebruar 2019

EESTI TEADUSAGENTUUR otsib TURUNDUSSPETSIALISTI

Eesti Teadusagentuur

03. märts 2019