27 november 2018
Jaga lugu:

Reisikirjad Soomest 24: Mõttetust juustust, kõige hallimast päevast ja ASMR-ist

Põhjanaabrite selle sügise kõige süngemad ja verdtarretavamad reklaamid toob Georgi Viies.

Foto: Vuokraturva

Vuokraturva seinamaaling

Helsingi ühe tihedaima liiklusega tänava ääres paikneva korrusmaja otsaseinale tekkis kevadel kogu seina kattev seinamaaling. See kujutab poissi seljakott seljas ja karumõmm kaisus. Tasku küljes ripub helkur. Seinamaalingu ülaosas on sõnum “Tur-valiselt koju!”.

Kunstnik Jukka Hakaneni teostatud seinamaaling kannab endas nii sotsiaalset sõnu-mit (pane lapsi liikluses tähele ja kanna helkurit) kui ka linnakultuurilist väärtust. Ja lisaks on see ka Vuokraturva reklaam. Reklaam küll väga tagasihoidlikult - helkuril on Vuokraturva logo. Vuokraturva on kinnisvaravahenduse ja -arenduse ettevõte.

Igal juhul selline, korteriühistuga sõlmitud lepingu põhjal kuni 2033 aastani esilolev, reklaam mõjub võimsalt ja rahustavalt selles reklaamitööde tuhinas, kus iga uue kampaania jaoks on vaja trükkida uue kujundusega ühekordseid PVC bännereid. Seinamaaling jah on muidugi väga palju kallim. Aga see-eest brändiväärtuste kandja-na oluliselt järjepidevam.

Aasta kõige hallim päev

Hartwall leiutas uue päeva, mida tähistada. Selle idee on tulnud slängist: ’Lonkeron-harmaa keli’. Tõlkes lonkero-hall ilm, sest see jook on halli värvi. Hartwall valis 17.novembri aasta kõige hallimaks päevaks. Tulevikus tähistatakse seda iga aasta novembri kolmandal laupäeval. Üle Soome avasid restoranid oma suveterassid ja peeti pidusid vt näiteks AllasSeaPool terassi event´i. Tõesti huvitav idee, kuidas kaamose vastu võidelda. Vaata ka #lonkero #vuodenhar-mainpäivä #originallongdrink instagrammis.

Mõttetu juust

On küll imelik nimi juustule aga mulle see mõttetu juust meeldib. Ostan seda nurgap-oest. See on Arla toode nimega Tolkuton Cheddar. Tolkuton tähendab tõlkes mõtte-tu. Samas perekonnas on veel lõputu koorejuust, ohledamatu gouda, eepiline em-mental ja kohev mozzarella (Tolkuton Cheddar, Loputon Kermajuusto, Hillitön Gouda, Eeppinen Emmental ja Muhkea Mozzarella).

ASMR

Soome maksuamet postitas hiljuti soomlaste postkastidesse tulude deklareerimist meeldetuletava trükise. Maksuameti Facebooki lehel on aga üleval video, mis aitab rahustaval moel teada saada selle trükise sisust. Sosinal. Seda kuulates peaks jä-rgnema ASMR ehk autonomous sensory meridian response. Tuntud ka ajuorgasmina.

Pole midagi

Veikkaus, mis on nagu "Eesti Loto". Nende naljakas vertical video klipp siin lõpetuseks. “Sul ei ole varuvarju. Pole midagi. Seda lähebki harva vaja.” Nagu mobiiliga filmitud, nagu oleks sõbra filmitud seiklusvideo. Aga ilmselt ikkagi lavastatud ja näideldud stoori. Et tunduks nagu päris. Kaasaja dilemma.

Reisikirja autor Georgi Viies lahkus mullu suvel Eestist ja kolis kolmeks aastaks perega Helsingisse elama. Georgi on töötanud Eestis nii Mainori, Solaris Keskuse, TV3 kui G4S-i turundusjuhina. Samuti tegeleb Georgi lasteraamatute kirjutamisega.

Jaga lugu:
BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Marianne Liibert
Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831marianne@bestmarketing.ee
Kristi Remmik
Kristi RemmikBestmarketing.ee ürituste projektijuhtTel: +372 5683 6988kristi@bestmarketing.ee
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561hando@best-marketing.com
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügiijuhtTel: +372 5331 5700catlin.puhkan@aripaev.ee