Helen Külaots • 5 november 2018

Case study: Digitegu võitja - Work in Estonia kampaania “Challenge”

Veronika Pekurina ja Joel Volkov Digitegu auhinda vastu võtmas  Foto: Marko Mumm

Eesti vajas häid IT spetsialiste. Et riigipiiridest väljapoolt kandidaate leida, kasutati mängulist lähenemist ehk loodi pusle-stiilis ülesanne, mis suunati sobivale sihtgrupile. See ülesanne oli lahendatav vaid nende poolt, kes valdasid õiget “koodikeelt”. Kes ülesande ära lahendas, oli sobiv kandidaat siia tööle tulemiseks. Töö oli Digitegu 2018 kampaanialehe kategooria võitja.

Kampaania keskendus kaheksale välismaa turule, eesmärgiga teha promotsiooni IT ametikohtadele Eestis. Sihtturgudeks Ukraina, Gruusia, Itaalia, Portugal, Ungari, Sloveenia, Bulgaaria ja Türgi. kampaanialehel; oli 18,36%, kogu kampaania convertion rate oli pea 8%.

“Samadel turgudel on aktiivselt tegutsemas ka USA, Taani, Poola ja veel kümned teised linnad nagu Singapur, Berliin, Amsterdam jt., kelle eelarved on meie omadest palju suuremad.”Kõige olulisem oli tabada just õige IT kogemusega inimesi. Eesmärk oli, et bännerreklaam äratab tähelepanu õige kogemusega inimeses, sealt suunatakse ta edasi kampaanialehele testi tegema ja tänu edukale testile saab inimene shortcuti värbamisprotsessis ehk et sihtrühma esindajad ei pidanud tegema tavapärast kandideerimissammu, vaid edukas testisooritus juba rääkis iseenda eest.Selleks oli vaja luua spetsiaalne kampaanialeht ja bännerid, mis töötasid kui pusle, mida oskab kokku panna vaid inimene, kes valdab õiget “koodikeelt”. Bännerid suunasid maandumislehele, kus sai lahendada reklaamis vihjatud ülesande. Selline lähenemine aitas segmenteerida kvaliteetseid kontakte ja neid, kes päriselt ka olid huvitatud uutest väljakutsetest ja tööpakkumistest.Kampaania case-study:Tulemused:-Üle 200 000 unikaalseid külastajaid;-Vähem kui 20% bounce rate

-Stackoverflow portaali (IT-guurude pesitsemiskoht) convertion rate

Agentuur: TankTellija: Work in Estonia/EAS

Jaga lugu:
BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Marianne Liibert
Marianne LiibertBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5563 5831
Kristi Remmik
Kristi RemmikBestmarketing.ee ürituste projektijuhtTel: +372 5683 6988
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügiijuhtTel: +372 5331 5700