19. jaanuar 2017
Jaga lugu:

Ettepanek: Loome digitaalmeediaga tegelevate agentuuride ühingu!

Ivar Krustok  

NEXDi digitaalmeedia juht Ivar Krustok teeb ettekaneku luua Eestis digitaalmeediaga tegelevate agentuuride ühing.

Viimasel ajal on arutatud erinevaid probleeme, mis esinevad Eesti digitaalmeedia valdkonnas. Küll on teemaks see, kuidas peaks lehekülgi filtreerima (blacklist, whitelist jne). Teinekord pole aga selge see, kui palju suunatakse raha tegelikult välismaale. Probleeme on rohkem kui esialgu tundub, aga need kõik on lahendatavad.

Lehekülgede filtreerimise probleemi saaks lahendada siis, kui agentuurides töötaksid inimesed, kes pühenduks ainult sellele. Aga kui palju on reaalselt selliseid agentuure Eestis, kes saaksid seda endale lubada? Välismaal on agentuurid suured ja terved osakonnad ainult sellele keskenduvadki.

Me tegelikult suudaksime siin pisikesel turul teha samu asju mis välismaa agentuuridki. Lahendus on mul ja ilmselt ka paljudel teistel olemas. Mure on aga selles, et Eesti mahtude ja tiimide juures on seda väga keeruline teha.

Olles mõtisklenud erinevate murede üle pikalt ja aastaid kuulnud erinevate inimeste arvamusi, olen jõudnud tõdemuseni, et ainukene viis, kuidas meie turgu paremaks teha ja klientidele veelgi paremat teenust pakkuda, on luua digitaalmeediaga tegelevate agentuuride ühing. See ei pea olema suur ja üliaktiivne ühing, piisaks iga teatud aja tagant kokku saamisest.

Sellises vabamas keskkonnas saaksime väga palju probleeme lahendada. Näiteks teha koos open-source blacklisti kanalitest kuhu reklaami ei ole mõtet suunata. Või lihtsalt arutada turu erinevaid muresid.

Eesti on üks vähestest Euroopa riikidest, kus puudub enda ametlik IAB esindus. Ühingu loomine võiks olla esimene samm selleni. Võib-olla jõuaks ühel päeval ka meie tugev e-riik IAB esinduse loomiseni. Kui agentuurides on mõttekaaslasi, siis võite julgelt teada anda! Äkki saame kambaga asja paremaks teha.

Ivar Krustok 

NEXDDigitaalmeedia juht ivar@nexd.ee

BEST MARKETINGI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Best Marketingi uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestmarketing.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 51 44 884Maarit.eerme@aripaev.ee
Hando Sinisalu
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561hando@best-marketing.com
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanBest Marketingi veebireklaami müügiijuhtTel: +372 5331 5700catlin.puhkan@aripaev.ee
Helen Külaots
Helen KülaotsBest Marketingi kaasautorTel: +372 523 1550helen@best-marketing.com