Ettepanek: Loome digitaalmeediaga tegelevate agentuuride ühingu!

Ivar Krustok
Ivar Krustok

NEXDi digitaalmeedia juht Ivar Krustok teeb ettekaneku luua Eestis digitaalmeediaga tegelevate agentuuride ühing.

Viimasel ajal on arutatud erinevaid probleeme, mis esinevad Eesti digitaalmeedia valdkonnas. Küll on teemaks see, kuidas peaks lehekülgi filtreerima (blacklist, whitelist jne). Teinekord pole aga selge see, kui palju suunatakse raha tegelikult välismaale. Probleeme on rohkem kui esialgu tundub, aga need kõik on lahendatavad.

Lehekülgede filtreerimise probleemi saaks lahendada siis, kui agentuurides töötaksid inimesed, kes pühenduks ainult sellele. Aga kui palju on reaalselt selliseid agentuure Eestis, kes saaksid seda endale lubada? Välismaal on agentuurid suured ja terved osakonnad ainult sellele keskenduvadki.

Me tegelikult suudaksime siin pisikesel turul teha samu asju mis välismaa agentuuridki. Lahendus on mul ja ilmselt ka paljudel teistel olemas. Mure on aga selles, et Eesti mahtude ja tiimide juures on seda väga keeruline teha.

Olles mõtisklenud erinevate murede üle pikalt ja aastaid kuulnud erinevate inimeste arvamusi, olen jõudnud tõdemuseni, et ainukene viis, kuidas meie turgu paremaks teha ja klientidele veelgi paremat teenust pakkuda, on luua digitaalmeediaga tegelevate agentuuride ühing. See ei pea olema suur ja üliaktiivne ühing, piisaks iga teatud aja tagant kokku saamisest.

Sellises vabamas keskkonnas saaksime väga palju probleeme lahendada. Näiteks teha koos open-source blacklisti kanalitest kuhu reklaami ei ole mõtet suunata. Või lihtsalt arutada turu erinevaid muresid.

Eesti on üks vähestest Euroopa riikidest, kus puudub enda ametlik IAB esindus. Ühingu loomine võiks olla esimene samm selleni. Võib-olla jõuaks ühel päeval ka meie tugev e-riik IAB esinduse loomiseni. Kui agentuurides on mõttekaaslasi, siis võite julgelt teada anda! Äkki saame kambaga asja paremaks teha.

Ivar Krustok
NEXD
Digitaalmeedia juht 
ivar@nexd.ee 

Osale arutelus

ERROR: Object template SessionInfo is missing!

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Best Marketingi sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

EESTI TEADUSAGENTUUR otsib KOMMUNIKATSIOONIJUHTI

Eesti Teadusagentuur

25. veebruar 2019

HARIDUSE INFOTEHNOLOOGIA SIHTASUTUS otsib TURUNDUSSPETSIALISTI

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus

17. veebruar 2019