12. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loovuse ja efektiivsuse vahel on seos

Uuringutulemused näitavad, et loovuse ja efektiivsuse vahel on väga tugev seos ning vastupidiselt levinud arvamusele on loovad kampaaniad vähem riskantsed kui „tavapärased” kampaaniad, kirjutab Age McCanni strateegiajuht Tõnu Kõva.

Kätte on jõudmas järjekordne loovusfestival Kuldmuna ning taas aktiveerub arutelu selle (eba)olulisuse üle. Jällegi võib kuulda mitmete turundajate arvamust, et sellised üritused on üksnes reklaamiinimeste edevuslaat, kus pärjatakse auhindadega iseennast, ning et neid ei huvita loovusfestivalide tiitlid, kuna nende fookus on ikkagi äritulemuste saavutamisel.

Tegelikult on aeg selline vastandamine lõpetada, sest loovuse (auhindu võitvate reklaamilahenduste) ning äritulemuste ja efektiivsus vahel on väga tugev seos. Seda teemat on uurinud ülikoolid, loovtööstuses tegutsejad, IPA (Institute of Practitioners in Advertising), McKinsey ning kõik on jõudnud samadele järeldustele – loov reklaam, loovauhindu võitnud kampaania, on tulemuslikum ja efektiivsem.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700