25. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui efektiivsed on tegelikult Kuldmuna shortlisti telereklaamid?

Kuldmuna 2014 konkursil sai kuldmuna RSA reklaam, hõbemuna ABC King ja pronksmuna Tele2. Brandicomi testi põhjal, mille parameetriteks on klipi meeldivus, reklaami tekitatud proovimishuvi, reklaami seostamine brändiga ja brändi tajutavad kasud tarbija jaoks, on esikolmikuks aga hoopis Kalev, Tele2 ja Saku.

Juba eelmisel aastal oli meie to-do-listis lause „Testi Kuldmuna reklaame!“. Siis tulid aga peale kiired ja veel kiiremad ajad ning kui lõpuks tahtsime start-nuppu vajutada, siis pidime endale tunnistama, et on juba liiga hilja. Kuigi öeldakse, et uuringuandmed ei aegu (teadlased analüüsivad ju tihti aastaid või aastakümneidki vanu andmestikke), siis keset suurt suve ei taha enam keegi juba ammu äratähistatud asjadest kuulda.

Seekord sai see mõte ellu viidud. Aga siiski, mida testida ja miks üldse midagi testida? Eriti veel sedasi oma initsiatiivil ja ilma, et keegi sellele kulutatud töötundide eest maksaks. Eks ikka seepärast, et saada teada, saada targemaks. Ja kui juba see teadmine on olemas, siis ühe õige uurija moraalne kohustus on teadmisi jagada (muidugi ainult siis, kui see pole konfidentsiaalne, kui keegi pole seda infot Su käest tellinud). Seda enam, et väikesel Eesti turul on lausa rõõm aidata meie oma tegijaid oma eesmärkide saavutamisel.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700