Autor: Silja Oja • 5. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT toob Tallinn Music Weeki raames Eestisse digitaalsed muusikud

Tallinn Music Week-i linnalavade programmi raames ühendatakse sel laupäeval Viru keskuse aatriumis EMT alal virtuaalsus reaalsusega. EMT toob vaatajate ette augmented reality ehk laiendatud reaalsusel põhineva tehnoloogiaga digitaalsed muusikud, kes seisavad sõna otseses mõttes peopesal.

Hea muusika loomine saab tänu uusimale tehnoloogiale imelihtsaks ja lõbusaks. Sündmustel kasutatav bänd usaldatakse inimeste kätesse, et anda võimalus end laiendatud reaalsuse kaasabil tunda tõelise muusikuna. 

EMT kasutab selleks augmented reality'l ehk laiendatud reaalsusel põhinevat tehnoloogiat. Seda nimetatakse uueks reaalsuseks, mis on loodud kombineerides omavahel reaalajas edastatavat videopilti ja sellele lisatud 2D/3D elemente. Seeläbi luuakse interaktiivne keskkond. Inimestele ulatatakse markerid (käes hoitavad papile või muule materjalile trükidud/kleebitud kujutised), millega nad seisavad kaamera ette, mis omakorda loeb inimeste käes olevaid markereid. Kaamera registreerib signaali ja kuvab ekraanile kujutised (antud juhul liikuvad), mida tegelikus elus näha pole. Reaalsusele lisandub justkui uus mõõde. Inimesed näevad end ekraanil koos virtuaalsete tegelaste/asjadega. 

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700