28. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB brändijuht Eha Talvist: ''Sotsiaalmeedia algab offline'ist ning alles seejärel jõuab online'i''

Silmatorkavaid teemasid, mida Cannes Lions 2011 loovusfestivalilt välja tuua, on tohutult palju. Minu lemmikuteks olid aga üldistatult story telling ja sotsiaalmeedia. Tõdesin järjekordselt, et suured mõtted on tegelikult väga lihtsad - need tuleb ainult kõva häälega välja öelda. Näiteks meeldib mulle mõte, et hea bränd peab muutma elu paremaks. Ning selleks, et bränd oleks hea, unusta ära klient ja tema vajadused ning keskendu pigem oma brändile. Sest kui tead oma eesmärke ja oskad brändi huvitavaks teha, pole ka klientidest puudust. Meelde jäi ühe esineja soovitus kulutada kampaania eelarvest 5% testimisele, et leida brändi loo jutustamiseks paremaid võimalusi ja uusi kanaleid.

Huvitav mõte oli ka see, et sotsiaalmeedia pole tegelikult online, vaid sotsiaalmeedia algab offline'ist ning alles seejärel jõuab online'i. Ehk et korralda oma brändiga suurepäraselt haakuvaid üritusi, siis on inimestel, millest rääkida ja mida jagada ning nad teevad sinu eest online'is töö ise ära. Vägisi ei suuda nagunii ükski bränd end online'is upitada, kuna kõik konkureerivad seal ühtaegu nii porno kui ka armsate kassipiltidega.

Vaadates erinevate valdkondade arengut, siis minu meelest on kõige enam muutunud autotööstuse reklaamid. Kui varasemalt pidi igas korralikus autoreklaamis näitama autot, siis nüüd näeb järjest enam nutikaid lahendusi, kus auto on kas pisut moonutatud kujul või pole autot sõnumi edastamiseks üldse vajagi (nt Ford, Mercedes-Benz).

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700