15. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siim Raie: ''Majandus on olemuselt loominguline!''

Eesti Disainerite Liidu juht Ilona Gurjanova, BNSi juhatuse esimees Ainar Ruussaar, tootedisainer Tõnis Vellama ning Postimehe ajakirjanik ja arvamustoimetaja Urve Eslas.

11. mail kohtusid Loov Eesti hooaja viimasel klubiõhtul „Kus on porgand?“ Eesti Disaini Maja kohvik-klubis Oot-Oot Lounge meedia ja disaini valdkonna inimesed. Kuuendal klubiõhtul argumenteerisid disaini ja meedia teemadel ajalehe Postimees ajakirjanik Urve Eslas, BNS-i juhatuse esimees Ainar Ruussaar, Eesti Disainerite Liidu juht Ilona Gurjanova ja tootedisainer Tõnis Vellama. Tavapäraselt lisas teravust valdkondadeväline ekspert, kelleks oli sellel korral Presidendi kantselei direktor Siim Raie. Paneeli modereeris Märt Treier.

Nii käsitöö ja disaini kui ka meedia ja ajakirjanduse vahelised piirid on ähmased, kuigi sisuliselt on tegemist erinevalt toimivate valdkondadega, tõdeti kohtumisel. Ilona Gurjanova sõnul on disaineri mõiste liiga lai ning koondab enda alla ka ameteid, kes sisuliselt disainiga ei tegele. Ainar Ruussaar ning Siim Raie rõhutasid ajakirjanduse erinevust meediast, lähtudes ärimudelite erinevusest - kui ajakirjanduse ajendiks on luua uurivat ja eetikanormidest lähtuvat sisu, siis meedia toimib pigem ärilistel kaalutlustel, lugedes klikkide arvu ja mõõtes veebiliiklust.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700