9. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liisa Ruusamägi, MediaCom: ''Otsingumootoriturundust tasub teha paralleelselt teistes meediates käivate kampaaniatega''

Erinevalt teistest meediatüüpidest võimaldab internet sihtrühma väga täpselt sihtida ja tabada. Sihtida saab nii vanuse, keele, sissetuleku kui ka paljude muude parameetrite järgi. Lisaks täpsele sihtimisele on oluline reklaami efektiivsus ning kasumlikkus (ROI). Neid kahte asja aitabki ühendada otsinguturundus. Otsingureklaamid annavad reklaamijale võimaluse pakkuda oma kliendile just seda, mida ta vajab ning teha seda siis, kui ta seda vajab.

Tänapäeval ilmselt ei leia ettevõtet, kes ei otsiks võimalusi, kuidas oma tegevust efektiivsemaks muuta. Värskeid, toimivaid ja efektiivseid lahendusi otsitakse pidevalt ka meediaplaneerimises. Muu maailma kogemuse põhjal võib öelda, et mõne tooterühma puhul (nt lennundus) võib otsinguturunduse osa küündida isegi pooleni meediaeelarvest.

Kuna Eestis on otsinguturundust veel vähe kasutatud, siis ei ole võimalik välja tuua ka adekvaatset statistikat, kuid pildi järgi, mis otsingumootorites avaneb, võib öelda, et mahud järjest suurenevad. Meie hinnangul on tublidel ettevõtetel viimane aeg otsinguturundust avastama hakata, et paremini silma paista, enne kui ka see „meedia“ küllastub.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700