15. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülevaade Eesti ajalehereklaami turul toimuvast: 31.–32. ärinädal ja juuli 2010

Best Marketing hakkab nüüdsest esmaspäeviti avaldama meediaanalüütik Toomas Leito koostatud ülevaateid Eesti ajalehereklaami turul toimuvast.

Tänasest artiklist saab lugeda statistikat koos Toomas Leito kommentaaridega reklaamimahtude ja –käivete kohta ajaperioodidel 2. – 14. august 2010 ja juuli 2010. Lisaks avaldame 2010. aasta esimese seitsme kuu võrdluse eelmise aasta sama ajaperioodiga.

32. ärinädal (9.-14. august 2010) oli ajalehereklaami osas suhteliselt tagasihoidlik. Võib öelda, et turul valitseb ikka veel suvine uimasus. Võrreldes eelmise aasta 32. ärinädalaga vähenes viie Eesti juhtiva ajalehe (Äripäev, Eesti Päevaleht, Õhtuleht, Eesti Ekspress ja Postimees) reklaamimaht 6 külge ehk 4%. Eesti Päevalehel hakkas pärast suvist pausi ilmuma taas Ärileht. Mullusega võrreldes suurenes reklaamimaht Eesti Päevalehes +40% ja Õhtulehes +8%, vähenes aga Eesti Ekspressis -6%, Postimehes -19% ja Äripäevas -47%. Turuliidriks tõusis Eesti Päevaleht. Maalehes oli 10,3 külge reklaami, mis tähendab mullusega võrreldes +15% kasvu.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700