5. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui suured kauplejad me oleme?

Äripäeva ja Altex Marketingi Spindo Klubi poolt läbi viidud uuringust selgus, et rohkem kui kolmveerand eestimaalastest arvab, et ettevõtted peaksid andma neile võimaluse ütelda, kui palju on nad nõus toodete ja teenuste eest maksma. Seejuures ei kasutaks üllatavalt palju inimesi madalaimat välja pakutud hinda.

Uuringule vastas ligi 1200 inimest, naiste-meeste hulk jagunes enam-vähem pooleks. Näiteks iPhone eest ei maksaks madalaimat välja pakutud hinda umbes 45% vastanutest. Egiptuse puhkusereisi eest oleks välja pakutud miinimumiga võrreldes nõus rohkem maksma ligi kaks kolmandikku vastanutest. Ligi kaks kolmandikku ei valinud madalaimat hinda ka televiisori osas. Rohkem kui pool vastanutest arvas, et laptopi eest ei maksaks nad madalaimat välja pakutud hinda, umbes sama tulemus saadi ka auto võimalikku ostmist kaaludes. Uuringu tulemused on vabalt kättesaadavad aadressil tinyurl.com/38jjhsz.

Mõned huvitavad vastused, mida uuringus osalejad andsid:

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Laura ReiterBestmarketing.ee toimetajaTel: +372 5561 9490
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700